Чи швидше розряджається батарея під час використання 5G

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Ще деякий час тому зв’язок 5G був доступний тільки для смартфонів вищого класу, але тепер це вже не так. Навіть бюджетні моделі пропонують цю функціональність, а оператори продовжують розширювати зону покриття мереж 5G. Одне з головних питань, яке ми ставимо за наявності цієї опції, — чи споживає вона більше енергії і як це впливає на час автономної роботи.

Реклама

Коротка відповідь – ТАК!

Швидше за все ви помітили, що використання 5G швидше розряджає акумулятор. Оператори використовують два типи 5G мереж. Одна з яких мережа 5G ( 5G NSA ). У цій мережі дані передаються через 5G , а для дзвінків ви використовуєте 4G або 3G . У цьому випадку смартфон фактично підключений до двох різних мереж одночасно. А це збільшує споживання енергії у смартфона. В автономному 5G ( 5G SA ) такого обмеження немає.

5G NSA дешевше в реалізації і при початковому розгортанні мереж перевагу надавали саме йому. Однак слід відзначити значний прогрес у смартфонах: тепер модем 5G знаходиться у чіпсеті, що обмежує споживання. Так що ця технологія менш ефективна, ніж 4G LTE з точки зору енергоспоживання, а не передачі даних. Споживання також збільшується за слабкого з’єднання, тобто. якщо ви знаходитесь далі від стільника.

Нове покоління смартфонів, наприклад, з цього року, досягає значного поліпшення в плані в споживанні енергії. Однак якщо вам не потрібно швидше з’єднання і ви хочете отримати ще кілька годин зарядки, ви можете вимкнути 5G і зробити ставку на 4G .

Звичайно , 5G компенсує більш високе споживання за рахунок вищої швидкості передачі даних і меншої затримки.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ