Що потрібно зробити, якщо твій смартфон заряджається повільно

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Усіх нас дратує, якщо щось відбувається дуже повільно. Ми живемо в дуже бурхливе століття – життя дуже прискорилося за останні 10 років. Дрібні події змушують нас нервувати навіть тривала зарядка смартфона.

Розповім про причини, через які смартфон заряджається повільно, а також що можна зробити.

Перше, що потрібно зробити – перезавантажити ваш пристрій. Достатньо вимкнути та включити.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Можливо, має місце програмний збій та контролер заряду батареї з якихось причин знижує інтенсивність заряджання акумулятора.

Виміряйте температуру у смартфона. Якщо смартфон сильно нагрівся, то не варто його заряджати в цей момент. Усередині є температурний датчик, виходячи з даних якого контролер може зменшити енергію для заряджання батареї.

Дайте охолонути, тільки не поміщайте його в холодильник. Просто не користуйтеся ним півгодини, щоб температура зрівнялася до кімнатної.

Перевірте зарядний пристрій. Огляньте провід щодо деформації. Якщо є пошкодження, провід необхідно замінити. Також може засмічитися як порт смартфона, так і штекер зарядки. Звичайно, можна почистити зубочисткою, але є ризик ушкодження контактів.

Найкраще смартфон віддати в сервіс центр на чистку, а провід зарядного пристрою замінити. Також огляньте блок живлення щодо правильної геометрії — чи не оплавився корпус? Використовувати пошкоджене ЗП не рекомендується.

Ваш акумулятор просто втомився. Згодом відбувається деградація акумулятора – його ємність зменшується. Також контролер може зменшувати швидкість заряджання батареї у цьому випадку.

Існують різні програми для діагностики батареї. Я не рекомендуватиму тут якесь конкретно, краще підбирати під модель смартфона або методом наукового тику.

Просто вводимо в магазин додатків фразу «діагностика батареї», або просто «акумулятор». Ставимо програми з високим рейтингом та дивимося.

Якщо вашому смартфону кілька років і є проблеми з батарей, то краще замінити акумулятор на новий.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.