Статті

Чому від Huawei масово відвертаються фанати. В чому причина

Share

Всім привіт, друзі. Huawei вже не перший рік знаходиться на лідируючих позиціях продажу смартфонів, як на нашому так і на світовому ринках. Протягом багатьох років компанія радувала нас безліччю цікавих новинок і у фанатів просто не було межі захоплення.

Як і раніше, продукція компанії користується непоганим попитом. Багато хто донині звеличує смартфони цього бренду. Але все-таки, справи вже не такі хороші, як раніше. Останнім часом відкололася пристойна частина фанатів і, як мінімум, у нашій країні картина продовжує змінюватися в не дуже сприятливий бік для компанії.

У чому ж причина? У цій статті я хочу висунути свої здогади та припущення щодо цього. Можливо не скрізь буду об’єктивним, тому радий вислухати вашу точку зору в коментарях. Приємного читання)

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

1. Стрімке зростання цін

Смартфони Huawei не можна було назвати занадто дешевими, але й дорогими їх назвати теж не повернеться мова. Раніше ціни були на дуже прийнятному рівні, а ось зараз спостерігається стрімке і при цьому необґрунтоване зростання цін.

Я зараз не говорю про кризу в країні та глобальне підвищення цін у всіх сферах життєдіяльності і, отже, підвищення цін конкурентів. Так, у них також зросли ціни, але не так. Взяти умовний Huawei nova 8i. При своїй ціні майже 9 000 гривень. У нього встановлений процесор Snapdragon 662, потужність якого не дотягує навіть до 200 000 балів в Антуту. Ціна такому апарату тисяч 12-13, але не 17 000.

2. Баги у ПЗ

Ці проблеми почалися нещодавно, причому одночасно з компанією Xiaomi. Якщо раніше у Huawei були одні з найстабільніших смартфонів, якщо не на всьому ринку, серед китайців точно. Зараз все обернулося зовсім у зворотний бік.

Я регулярно чую від знайомих і своїх читачів, що у роботі їх пристроїв періодично спостерігаються баги. Десь програма з фонової роботи вилетіла, десь вкладка зависла, іноді просто смартфон дуже повільно реагує на дії користувача. У бюджетному сегменті це, безперечно, набагато частіше, але й у флагманах часом прослизають проблемки.

3. Конкуренти вирвалися вперед

Раніше у компанії з явних конкурентів були лише Xiaomi і Samsung, а зараз мало того, що вони нікуди не поділися, то ще й з’явилися нові в особі Infinix, tecno, BBK почали агресивнішу маркетингову політику на нашому ринку. Попит на OPPO, Vivo та OnePlus значно зріс, а Realme так взагалі в Україні такими темпами виб’ється у лідери.

4. Бардак у лінійках смартфонів

Це зараз у Huawei просто мільйон лінійок, у яких просто незрозуміло, що до чого. Бюджетники коштують дорожче і мають кращі характеристики, ніж середній сегмент. Виходить нова модель, яка чомусь має характеристики гірші ніж у попередньої, тільки ціна чомусь завжди вища. Я сумніваюся, що цей пункт вплинув на продаж, але мене це особисто відштовхує.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: Huawei
  • Останні записи

    Xiaomi та Google терміново оновлюють програмне забезпечення через проблеми у смартфонах

    ІБ-компанія Oversecured виявила проблеми в Android -додатках від Xiaomi та Google Android Open Source Project (AOSP), що впливають на користувачів по…

    03.05.2024

    Названо моделі Google Pixel, які не отримають оновлення до Android 15

    Стало відомо, коли може початися розповсюдження Android 15 на пристрої Google Pixel і які моделі…

    03.05.2024

    Названо найкращі смартфони за співвідношенням ціни та якості за версією AnTuTu

    Фахівці бенчмарку поділилися своїм баченням найзбалансованіших смартфонів одразу у чотирьох категоріях, починаючи від бюджетників та…

    03.05.2024

    Apple зменшить ще одну деталь iPhone 16

    Якщо вірити представленим знімкам, компанія змінила систему бездротової зарядки. Про це пише портал 9To5Mac, посилаючись…

    03.05.2024

    Виробництво OLED-панелей для iPad Pro призведе до змін iPhone 16

    Перехід на OLED в iPad - це те, над чим уже багато років працюють. Незважаючи…

    03.05.2024

    JBL представила колонки у ретродизайні

    Компанія JBL представила в Індії лінійку нових портативних стовпчиків, дизайн яких виконали в ретростилі. Моделі…

    03.05.2024