Чому від Huawei масово відвертаються фанати. В чому причина

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Всім привіт, друзі. Huawei вже не перший рік знаходиться на лідируючих позиціях продажу смартфонів, як на нашому так і на світовому ринках. Протягом багатьох років компанія радувала нас безліччю цікавих новинок і у фанатів просто не було межі захоплення.

Як і раніше, продукція компанії користується непоганим попитом. Багато хто донині звеличує смартфони цього бренду. Але все-таки, справи вже не такі хороші, як раніше. Останнім часом відкололася пристойна частина фанатів і, як мінімум, у нашій країні картина продовжує змінюватися в не дуже сприятливий бік для компанії.

У чому ж причина? У цій статті я хочу висунути свої здогади та припущення щодо цього. Можливо не скрізь буду об’єктивним, тому радий вислухати вашу точку зору в коментарях. Приємного читання)

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

1. Стрімке зростання цін

Смартфони Huawei не можна було назвати занадто дешевими, але й дорогими їх назвати теж не повернеться мова. Раніше ціни були на дуже прийнятному рівні, а ось зараз спостерігається стрімке і при цьому необґрунтоване зростання цін.

Я зараз не говорю про кризу в країні та глобальне підвищення цін у всіх сферах життєдіяльності і, отже, підвищення цін конкурентів. Так, у них також зросли ціни, але не так. Взяти умовний Huawei nova 8i. При своїй ціні майже 9 000 гривень. У нього встановлений процесор Snapdragon 662, потужність якого не дотягує навіть до 200 000 балів в Антуту. Ціна такому апарату тисяч 12-13, але не 17 000.

2. Баги у ПЗ

Ці проблеми почалися нещодавно, причому одночасно з компанією Xiaomi. Якщо раніше у Huawei були одні з найстабільніших смартфонів, якщо не на всьому ринку, серед китайців точно. Зараз все обернулося зовсім у зворотний бік.

Я регулярно чую від знайомих і своїх читачів, що у роботі їх пристроїв періодично спостерігаються баги. Десь програма з фонової роботи вилетіла, десь вкладка зависла, іноді просто смартфон дуже повільно реагує на дії користувача. У бюджетному сегменті це, безперечно, набагато частіше, але й у флагманах часом прослизають проблемки.

3. Конкуренти вирвалися вперед

Раніше у компанії з явних конкурентів були лише Xiaomi і Samsung, а зараз мало того, що вони нікуди не поділися, то ще й з’явилися нові в особі Infinix, tecno, BBK почали агресивнішу маркетингову політику на нашому ринку. Попит на OPPO, Vivo та OnePlus значно зріс, а Realme так взагалі в Україні такими темпами виб’ється у лідери.

4. Бардак у лінійках смартфонів

Це зараз у Huawei просто мільйон лінійок, у яких просто незрозуміло, що до чого. Бюджетники коштують дорожче і мають кращі характеристики, ніж середній сегмент. Виходить нова модель, яка чомусь має характеристики гірші ніж у попередньої, тільки ціна чомусь завжди вища. Я сумніваюся, що цей пункт вплинув на продаж, але мене це особисто відштовхує.