Названо поломки, після яких відновити ноутбук практично неможливо

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

За словами експерта, найпроблемнішими, коли відремонтувати ноутбук практично неможливо, є фізичні поломки плат.

Реклама

Якщо пошкоджено текстоліт — матеріал, з якого виготовляють плати, ноутбук, як правило, не ремонтується. «Також пожвавлення апаратів досить проблематично при втраті оригінальної копії BIOS або прошивки для мультиконтролера. В останньому випадку можна обійтися переустановкою прошитої деталі з плати-донора, проте це коштує недешево», — пояснив Копичев.

При цьому для підтримки працездатності та справного стану “ноуту” достатньо не допускати перегріву пристрою. За словами фахівця, слід відстежувати температуру комп’ютера за допомогою спеціальних програм. І якщо при тих самих навантаженнях гаджет гріється сильніше, ніж раніше, краще звернутися в сервіс.

«Якщо ноутбук вчасно принесли на чистку від пилу та заміну термопасти чи кулера, то апарат напевно “проживе” довго без критичних поломок. Для деяких ноутбуків необхідно спочатку купувати підставку для додаткового охолодження — в них найчастіше використовується відносно потужне “залізо”, з охолодженням якого при високих навантаженнях штатна система справляється важко», — зазначив майстер.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ