Топ-3 найнебезпечніших браузера з найбільшою кількістю вразливостей

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

До безпеки свого браузера необхідно ставитися більш ніж серйозно, оскільки щодня за його допомогою ми відвідуємо різні сайти, вводимо особисті дані, оплачуємо рахунки, надаємо доступи до камери та мікрофону тощо. і т.п.

Ми не раз проводили дослідження, випробовуючи різні браузери на рівень безпеки, швидкість роботи, рівень зручності та кількість необхідного функціоналу для більш ефективного використання.

Компанія Atlas VPN також провела дослідження найпопулярніших браузерів на рівень безпеки, з результатами яких я не можу не погодитися.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

1. Mozilla FireFox

Наслідуючи наші дослідження, даний браузер показав себе повільнішим у порівнянні зі своїми конкурентами, а також надає велике навантаження на оперативну пам’ять.

З точки зору безпеки ми не розглядали браузер Mozilla FireFox, проте аналітики компанії Atlas VPN з 1 січня по 5 жовтня 2022 року виявили цілих 117 вразливостей.

Подібні діри в безпеці створюють серйозні ризики втрати особистих даних, стеження тощо.

2. Microsoft Edge

Згідно з нашими аналізами, браузер Microsoft Edge має велику кількість недоліків. Багато хто з них Ви і самі знаєте: повільна швидкість роботи, примусова установка у Windows, має малу кількість розширень у своєму магазині та функціоналі, збирає персональні дані.

Останній недолік проявляється тим, що даний браузер належить транснаціональній компанії Microsoft, яка і так славиться збиранням даних користувачів через інші продукти.

Аналітики з Atlas VPN за вказаний вище період виявили 103 уразливості у браузері Microsoft Edge. Хоча мені здається їх може бути набагато більше.

3. Google Chrome

Звичайно, Google Chrome має безліч переваг, серед яких безліч розширень, стабільна робота, багатофункціональність, зручність, єдина система Google, що дозволяє інтегрувати всі програми та сервіси.

До речі, цей браузер має недолік, який перекриває всі його переваги. Ви здивуєтеся, але за весь 2022 рік, виходячи з висновків аналітиків з Atlas VPN, у Google Chrome було виявлено 303 вразливості! І це лише за 2022 рік!

За весь час свого існування в браузері Google Chrome було виявлено близько 3159 уразливостей (думаю їх набагато більше)… Робіть висновок самі.

Звичайно, аналітиками з Atlas VPN розглядалися й інші браузери. У Safari було виявлено 26 уразливостей, у браузері Opera не виявили вразливостей зовсім (з 1 січня до 5 жовтня).

На рахунок Opera я не зовсім впевнений, оскільки в цьому випадку пахне рекламою…

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.