Статті

Як забезпечити себе надійним інтернетом на час відключення електроенергії — інструкція

Share

Через постійні ракетні обстріли з боку окупантів мільйони українців вимушені залишатись тривалий час без електроенергії й інтернету. Але це не привід опускати руки, так як існує безліч способів, як вийти з ситуації

Раніше ми розповідали, як обрати генератор та портативні електростанції (павербанки) для дому, тепер розглянемо, у який спосіб залишитись з інтернетом.

Всього в українців є два джерела доступу до мережі: стаціонарний провідний (традиційно — оптоволокно), або мобільний (як правило 3G або 4G).

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Роботу першого можна забезпечити, придбавши альтернативні джерела електроенергії, як то потужний павербанк. Але проблеми зі світлом глобальні — провайдери також залишаються без електропостачання. Тобто навіть якщо роутер буде працювати, це не гарантує, що доступ до інтернету залишиться.

Робота другого в умовах глобального відключення електроенергії також нерідко страждає. По-перше, інколи втрачається живлення мобільних веж. По-друге, мережа перенасичується бажаючими отримати мобільний інтернет.

У зв’язку з такою ситуацією, деякі експерти радять зробити ставку на посиленні сигналу мобільного зв’язку (навіть якщо від електромережі буде відключена одна вежа, залишається шанс зловити сигнал від іншої). Як це зробити:

  • придбати мобільний (GSM) роутер (це досить потужний пристрій, який працює від сім-карти мобільного оператора, роздаючи інтернет на підключені гаджети всередині будинку);
  • підключити спеціальну антену для якіснішого прийому сигналу від операторів;
  • забезпечити систему електроживленням (можна придбати навіть найдешевший портативний павербанк, необхідної потужності).

Якщо сигнал від оператора заслабкий, можна також купити репітер (або як його ще називають «повторювач», «ретранслятор», — пристрій для підсилення сигналу і збільшення відстані мережного з’єднання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: поради
  • Останні записи

    TikTok тестує завантаження 60-хвилинних відео

    TikTok розпочав тестування нової функції, що дозволяє завантажувати відео тривалістю до 60 хвилин. Нововведення поки…

    17.05.2024

    Apple представила нову функцію iOS 18, яка позбавить вас від захитування в автомобілі

    Компанія Apple представила першу хвилю нових функцій iOS 18, які з'являться пізніше цього року. Йдеться…

    17.05.2024

    Android 15 отримав значно більше функцій безпеки та конфіденційності

    Android 15 отримає більше функцій безпеки та конфіденційності, які мають краще захистити кінцевих користувачів. Протягом…

    16.05.2024

    Оперативна пам’ять смартфона: що це і на що вона впливає

    Сьогодні користувач, який вирішив купити новий телефон, вибирає відповідний із тисяч варіантів. Вони відрізняються за…

    16.05.2024

    Ігрова консоль Asus ROG Ally X може отримати 24 ГБ пам’яті LPDDR5X

    Представники видання The Verge нещодавно змогли особисто ознайомитися з майбутньою портативною ігровою консоллю Asus ROG…

    16.05.2024

    Ігрова консоль Nintendo Switch 2 перевершить Xbox Series S за якістю текстур

    Вважається, що у недалекому майбутньому портативний ігровий консолі Nintendo Switch 2 обсяг оперативної пам'яті типу…

    16.05.2024