Статті

Чому не можна додавати незнайомих людей у ​​друзі у соціальній мережі

Share
Час читання: 2 хв.

Більшість людей додають усіх до друзів, хто їм створює такі запити. Багато хто так взагалі раді набрати якнайбільше людей у ​​друзі. Заради лайків та можливих репостів. Заради гарного малюнку, мовляв, подивіться, а скільки ж у мене френдів у друзях! Але так не варто робити, особливо якщо ви публікуєте багато інформації про себе, а також фотографій.

Чому?

Причини тут, як мінімум, дві:

1) Ви додаєте у друзі незнайому людину. Зовні анкета виглядає цілком реально: лайки, фотографії, підписки на групи. А насправді ця анкета належить роботу. А що робить цей бот? Збирає інформацію про вас для спеціальних сайтів, які ведуть архів усіх сторінок у соціальних мережах.

Наприклад, у вас за замовчуванням сторінку закрито. І ніхто не зможе переглянути ваші фото, підписки та інші особисті дані. Ви додали такого бота, і вже цього ж дня він завантажив усі ваші фото та всю інформацію та опублікував її на відповідному сайті.

І все — сенс того, що вашу сторінку було закрито, вже втрачено. Дані будуть у загальному доступі. Достатньо ввести ваш ID в соціальній мережі в пошуковій системі і всі дані будуть відкриті. Погано? Так, не дуже добре.

2) Інформацією про вас можуть скористатися шахраї. Зараз у більшості користувачів соціальних мереж сторінка закрита для тих, кого немає в друзях, що ускладнює робити свої темні відносини різним інтернет-шахраям. Додавшись до вас у друзі, вони можуть проаналізувати вашу активність.

Наприклад, ви поділилися якоюсь подією з життя, якою теоретично можуть скористатися погані люди і отримати від вас грошей. Не розглядатимемо варіанти — їх дуже багато. Навіть банально – «Ми живемо дорого-багато і поїхали на 2 тижні на відпочинок» теоретично може залучити квартирних злодюжок.

Є ще невелика причина: що більше «лівих» людей у ​​друзях, то сильніше спотворюється рекомендаційна стрічка можливих друзів. Є ризик того, що картина буде сильно замилена, і ви не зможете знайти реальних спільних знайомих.

Як поводитися, коли до вас додається незнайомець?

Тут все дуже просто – запитати у нього мету додавання в друзі. Деякі хитрують – потрібно додати у друзі, щоб відкрився чат. Немає сенсу додавати в друзі, тому що, якщо ви дійсно комусь потрібні, вам напишуть у запит або окремим повідомленням. Але додавати першого зустрічного точно не варто — наслідки можуть бути різні.

Лужна Софія

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

View Comments

  • Чи можливо додалися до мене в друзі? Без моєї згоди.

Опублікував
Лужна Софія
Tags: поради
  • Останні записи

    Заміну акумулятора в iPhone 16 можна здійснити всього за 90 секунд

    Відносна простота заміни батареї iPhone 16 принесла Apple високу оцінку за ремонтопридатність. Новий клей, що…

    25.09.2024

    Ігри на PlayStation 5 Pro отримають значні покращення: 8K, вдосконалена графіка і підвищений fps

    У блозі PlayStation опубліковано матеріал, у якому розробники різних ігор поділилися інформацією про вдосконалення для…

    25.09.2024

    Перед офіційною презентацією смартфона Samsung розпочала приймати попередні замовлення на Galaxy S24 FE

    Офіційна прем'єра нового флагмана Samsung Galaxy S24 FE очікується 26 жовтня, але кілька годин тому…

    25.09.2024

    У Німеччині ведеться розробка першого портативного квантового комп’ютера

    Кожна компанія, залучена в проєкт, пропонує унікальні переваги завдяки досвіду, який охоплює від мініатюрних квантових…

    25.09.2024

    Чи відновить Apple випуск великого iMac: Останні чутки про 32-дюймовий моноблок

    Вже минуло більше двох з половиною років, відколи Apple зупинила випуск 27-дюймового iMac, перейшовши на…

    25.09.2024

    Samsung Galaxy A56 має всі шанси стати бюджетним хітом

    Процесор Exynos 1580 за своїми показниками продуктивності може змагатися з Exynos 2100, який використовувався у…

    25.09.2024