Чому не можна додавати незнайомих людей у ​​друзі у соціальній мережі

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Більшість людей додають усіх до друзів, хто їм створює такі запити. Багато хто так взагалі раді набрати якнайбільше людей у ​​друзі. Заради лайків та можливих репостів. Заради гарного малюнку, мовляв, подивіться, а скільки ж у мене френдів у друзях! Але так не варто робити, особливо якщо ви публікуєте багато інформації про себе, а також фотографій.

Реклама

Чому?

Причини тут, як мінімум, дві:

1) Ви додаєте у друзі незнайому людину. Зовні анкета виглядає цілком реально: лайки, фотографії, підписки на групи. А насправді ця анкета належить роботу. А що робить цей бот? Збирає інформацію про вас для спеціальних сайтів, які ведуть архів усіх сторінок у соціальних мережах.

Наприклад, у вас за замовчуванням сторінку закрито. І ніхто не зможе переглянути ваші фото, підписки та інші особисті дані. Ви додали такого бота, і вже цього ж дня він завантажив усі ваші фото та всю інформацію та опублікував її на відповідному сайті.

І все — сенс того, що вашу сторінку було закрито, вже втрачено. Дані будуть у загальному доступі. Достатньо ввести ваш ID в соціальній мережі в пошуковій системі і всі дані будуть відкриті. Погано? Так, не дуже добре.

2) Інформацією про вас можуть скористатися шахраї. Зараз у більшості користувачів соціальних мереж сторінка закрита для тих, кого немає в друзях, що ускладнює робити свої темні відносини різним інтернет-шахраям. Додавшись до вас у друзі, вони можуть проаналізувати вашу активність.

Наприклад, ви поділилися якоюсь подією з життя, якою теоретично можуть скористатися погані люди і отримати від вас грошей. Не розглядатимемо варіанти — їх дуже багато. Навіть банально – «Ми живемо дорого-багато і поїхали на 2 тижні на відпочинок» теоретично може залучити квартирних злодюжок.

Є ще невелика причина: що більше «лівих» людей у ​​друзях, то сильніше спотворюється рекомендаційна стрічка можливих друзів. Є ризик того, що картина буде сильно замилена, і ви не зможете знайти реальних спільних знайомих.

Як поводитися, коли до вас додається незнайомець?

Тут все дуже просто – запитати у нього мету додавання в друзі. Деякі хитрують – потрібно додати у друзі, щоб відкрився чат. Немає сенсу додавати в друзі, тому що, якщо ви дійсно комусь потрібні, вам напишуть у запит або окремим повідомленням. Але додавати першого зустрічного точно не варто — наслідки можуть бути різні.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ