Статті

realme чи Redmi — чи є різниця між смартфонами

Share

До 2022 року з’явилася така кількість виробників смартфонів , що часом не знаєш, де надійний бренд, а де прохідняк, якого треба цуратися. Ускладнює ситуацію схожість назв деяких компаній. Є Redmi, а є realme. У нашій транскрипції вони настільки співзвучні, що деякі люди взагалі думають, що йдеться про одного і того ж виробника. Але це не так. З метою це довести порівняння realme vs Redmi, щоб з’ясувати, чим відрізняються ці бренди, і який телефон краще .

Виробники смартфонів

realme та Redmi є суббрендами більших компаній. Redmi – це донька Xiaomi, а realme – OPPO, яка у свою чергу є частиною величезного холдингу BBK Electronics (vivo, iQOO, OnePlus). Незважаючи на формальне відділення в 2019 році, Redmi продовжує бути швидше лінійкою Xiaomi , ніж самостійним брендом. А ось донька OPPO далеко пішла від свого батька, і в рейтингах найпопулярніших смартфонів realme сьогодні випереджає OPPO та інших представників BBK Electronics.

Redmi та realme — китайські бренди, у яких, втім, виробництво налагоджено й в Індії, де їхні пристрої мають підвищений попит. Також у суббрендів Xiaomi та OPPO відкрито своє представництво в Європі та Україні, тому на ринок вони випускають українські, глобальні та китайські версії своїх телефонів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Можливо, найбільше вас цікавить, звідки з’явилося співзвуччя в назвах. Відповісти точно на це питання не можна, тому що кожен бренд має свою легенду, проте можна зробити нехитре припущення. Пристрої Redmi відомі світу з 2013 року, у той час як realme з’явився на світ у 2018 році. До того моменту суббренд Xiaomi вже завоював неймовірну популярність, а realme (принаймні фонетично) був покликаний відібрати пальму першості у Redmi у сегменті недорогих телефонів .

Чим відрізняються смартфони

Будь-який сучасний смартфон це комбінація характеристик, у зв’язку з чим немає нічого дивного в тому, що пристрої різних виробників можуть мати ідентичну начинку і навіть бути схожими зовні. Подивіться на Redmi Note 12 Pro, представлений минулого тижня, і на realme 9, який вийшов влітку.

Redmi Note 12 Pro у рожевому кольорі
А ось так виглядає realme 9 4G

Схожі, чи не так? І це я ще не кажу про виріз у екрані. Але, заради справедливості, сьогодні спереду однаково виглядають усі смартфони за винятком Apple iPhone. І Redmi, і realme, звичайно, намагаються привнести щось нове у зовнішній вигляд. Але дай людині обидва бренди, і він відрізнить їх хіба що за написом на корпусі. Хоча realme часом робить щось цікаве, співпрацюючи з відомими дизайнерами (останній приклад — realme GT 2 Pro, чий корпус реалізований у партнерстві з Наото Фукасавай).

Якщо порівнювати realme і Redmi зовні немає особливого сенсу, то різниця з погляду позиціонування таки немає. У 2018 році realme намагався нав’язати конкуренцію Redmi серед недорогих телефонів , але через кілька років доріс і до флагманського сегменту. У лінійці суббренду OPPO є дуже дешеві моделі на зразок realme C33, так і флагмани на кшталт realme GT 2 Pro.

З Redmi ситуація складніша. У Китаї під цим брендом випускаються смартфони всіх цінових категорій. Однак на глобальному ринку телефони Redmi – представники нижнього та середнього рівнів. Швидше за все це пов’язано з особливостями ціноутворення. Коли китайський смартфон доїжджає до глобального ринку, його вартість піднімається чи не вдвічі порівняно з розцінками на батьківщині. Тому, якщо потрібний флагман або щось схоже на нього, варто дивитися у бік чистокровних Xiaomi чи хоча б POCO.

Крім позиціонування, також є сенс відзначити технології, які впроваджують виробники. Так, на початку 2020 року realme 6 Pro став першим недорогим смартфоном, оснащеним екраном з частотою оновлення 90 Гц, а realme 7 Pro була реалізована найшвидша зарядка в класі (65 Вт і 100% за 37 хвилин). Redmi за останній час відзначився першою камерою на 108 МП у доступному пристрої (Note 10 Pro) та рекордною для всього ринку потужністю зарядки (210 Вт у Redmi Note 12 Pro Plus).

Яка прошивка краща

Центр управління на MIUI 13 (ліворуч) та realme UI 3.0 (праворуч)

Смартфони обох брендів працюють на операційній системі Android , але мають власну оболонку. Для realme це realme UI, а для Redmi – MIUI, яка також представлена ​​на пристроях Xiaomi та POCO. Ось кілька ключових відмінностей MIUI і realme UI :

  • на MIUI квадратні іконки додатків, у той час як на realme оболонці — круглі;
  • на realme UI немає тимчасових обмежень при роботі Always-On-Display, у той час як власникам смартфонів Redmi доводиться задовольнятися 15 секундами активного екрану;
  • камера MIUI на пристроях Redmi середнього рівня має більше функцій, ніж може запропонувати аналогічну програму realme UI;
  • на realme UI відсутня реклама, яка так дратує власників Redmi.

В цілому, MIUI виглядає більш функціональною оболонкою за рахунок вбудованих програм. Судячи з відгуків власників смартфонів realme, прошивка суббренду OPPO мало того, що позбавлена ​​вбудованої реклами, так ще й працює стабільніше. Втім, другий момент може бути пов’язаний із популярністю Redmi. Більше власників – більше скарг.

Що стосується оновлень, то поки що перевага на боці Redmi. Смартфони цього бренду 2 роки отримують апдейти ОС та 3 роки – патчів безпеки. У реальному такий підхід дотримується тільки в середньому та флагманському сегментах. Але ситуація змінюється, і я не став би звертати таку пильну увагу на такі дрібниці.

realme – який краще

realme розрослася настільки, що в неї з’явився власний суббренд – NARZO. Його ви дізнаєтесь по синій коробці

realme щорічно випускає понад два десятки моделей, кожна з яких має цікаві особливості. Серед пристроїв, доступних для покупки зараз, я хочу виділити такі:

  • realme C33 . Новий смартфон початкового рівня, виконаний у корпусі із плоскими гранями. Виглядає realme C33 дорожче, ніж він коштує насправді, а всередині ховається непогана начинка в особі 50-мегапіксельної камери та чіпсету Unisoc T612.
  • realme GT Neo 3T . Такі моделі називають вбивцями флагманів, і цей смартфон повністю виправдовує таку перспективну характеристику. realme GT Neo 3T працює на дуже потужному процесорі Snapdragon 870 та оснащується гарною камерою з головним сенсором на 64 МП.
  • realme GT 2 Pro . Флагман бренду, який в Україні оцінили майже у 50 тисяч гривень без урахування знижок.

Звичайно, при виборі смартфона ви можете не обмежуватися виділеними моделями, але це 3 кращі realme пристрої, за які я можу ручатися.

Який Redmi купити

У лінійці смартфонів Redmi , представлених на глобальному ринку, моделей менше. Це пов’язано із позиціонуванням бренду, який навіть не намагається лізти у флагманський сегмент. Але хороших пристроїв у Redmi достатньо:

  • Redmi 10C . На мою думку, найкращий смартфон початкового рівня. Тут встановлений досить потужний та енергоефективний процесор Snapdragon 680, камера на 50 МП та NFC-чіп. Нічого краще за 8 тисяч карбованців ви не знайдете.
  • Redmi Note 10 Pro . Торішня модель, яка досі залишається у ТОПі. Головна перевага Redmi Note 10 Pro – 108-мегапіксельна камера, що виправдовує напис “Premium” на задньому блоці. Ще у смартфона класний AMOLED-екран, гідний процесор Snapdragon 732G та батарея на 5020 мАг.
  • Redmi Note 11 Pro+ . Найбільш крутий Redmi з представлених на глобальному ринку. Його характеристики буквально створені для хитливих людей: камера 108 МП, зарядка 120 Вт, динаміки JBL. За свої гроші пропозиція як мінімум цікава.

Копаючись у глибинах AliExpress, ви ще можете натрапити на якийсь Redmi K50, але K-серія призначена виключно для Китаю, а на глобальний ринок ці смартфони виходять під брендами Xiaomi та POCO .

realme або Redmi – хто кращий

Який висновок ми можемо зробити, виходячи із цього порівняння? realme пропонує набагато ширший вибір смартфонів у різних цінових категоріях. Якщо вам потрібен флагман, то як заміна Redmi є сенс розглянути пристрої Xiaomi або POCO, що працюють на аналогічній прошивці.

MIUI або realme UI – тут вирішуйте самі. Я віддаю перевагу першому варіанту, але будь-яка прошивка — справа звички та особистого смаку. За співвідношенням ціни та характеристик realme та Redmi – рівноцінні гравці, як і щодо надійності. Нехай порівняння не дозволяє мені віддати перевагу тому чи іншому бренду, гадаю, викладена в цьому тексті інформація була для вас корисною. Тепер ви знаєте про ключові відмінності, плюси та мінуси, за рахунок чого зможете зробити правильний вибір.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Лужна Софія

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

Опублікував
Лужна Софія
Tags: RealmeRedmi
  • Останні записи

    У iOS 18 можна буде запускати програми голосом, причому без участі Siri

    Однією з найцікавіших функцій iOS 18, яку Apple анонсувала сьогодні, стане можливість запуску додатків або…

    15.05.2024

    Помилка в iOS 17.5 призводить до появи старих видалених фотографій

    На Reddit почали з'являтись повідомлення про те, що в останньому оновленні iOS 17.5 з'явилася помилка,…

    15.05.2024

    Як менше користуватися смартфоном: у вчених є відповідь

    Дослідження університету Мічігану показує, що утруднення функцій прокручування і натискання на екрані телефону на 16%…

    15.05.2024

    Чому Apple та Samsung не поспішають впроваджувати швидку зарядку

    У світі технологій, що постійно розвивається, для смартфонів дебати навколо швидкої зарядки посіли центральне місце,…

    15.05.2024

    Windows 11 запише всі дії користувача

    Операційна система Windows 11 тепер записуватиме всі дії користувача. Нову функцію додали в налаштування у…

    15.05.2024

    Xiaomi випустила пилосос із підсвічуванням

    Xiaomi представила у Китаї новий бездротовий пилосос. Mijia Wireless Vacuum Cleaner 2 Dust Display Edition…

    15.05.2024