Кращі за Apple Watch. Топ-6 функцій Google Pixel Watch

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Не так давно Google показала свій настільки довгоочікуваний розумний годинник, і багато хто вже захотів купити такі. Звичайно, офіційних поставок до нашої країни так і не передбачається, але паралельний імпорт розв’язує руки багатьом продавцям та покупцям, які хочуть купити гаджет. Якщо ви плануєте придбати перший розумний годинник від Google, ми не будемо вас відмовляти, а краще, навпаки, розповімо про шість кращих функцій Pixel Watch, які вам точно сподобаються. При цьому варто пам’ятати, що Google анонсувала Wear OS для смарт-годин і безлічі інших гаджетів, що носяться ще в березні 2014 року, але саме Pixel Watch можна вважати першим серйозним досвідом роботи з платформою самої Google.

Що може розумний годинник Google

Насправді можна з упевненістю сказати, що Pixel Watch — один з кращих розумних годинників, доступних на ринку. Перший розумний пристрій від Google може похвалитися вражаючими функціями для користувачів Android. Хтось навіть скаже, що їх суттєво більше шести , але ми поговоримо саме про цю кількість.

Google Ассистент в годиннику

Google представила годинник Pixel Watch разом з серії Pixel 7 на заході Made by Google 6 жовтня. Вже на заході компанія змогла показати, який привабливий дизайн має її перший розумний годинник. Хоча з витоків різного ступеня випадковості ми й так знали майже всі.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На самій презентації ми дізналися більше про характеристики, ніж зовнішній вигляд Pixel Watch. Можливість використовувати голосові команди Асистента Google — одна з найпомітніших функцій нового годинника. Вони пропонують корисного віртуального помічника прямо на вашому зап’ясті. Тобто не потрібно діставати смартфон з кишені, щоб отримати доступ до асистента Google.

Все, що потрібно зробити, це підняти зап’ястя, щоб активувати голосового помічника та почати говорити. Це стане в нагоді для повсякденних завдань. Наприклад, я на своєму годиннику так ставлю таймери, заводжу будильники і встановлюю нагадування. Хоча сфера застосування набагато ширша за це. Одне тільки управління розумним будинком чого варте

Оплата годинником у магазині

Pixel Watch підтримують Google Wallet, що дозволяє зберігати дебетові/кредитні картки для безконтактних платежів. Невідомо, як це буде працювати в Україні і чи взагалі буде, але це сама по собі дуже корисна функція для гаджета, який ми носимо на руці. Оплата стає максимально простою.

Як Google працює з Fitbit

Після придбання Fitbit у січні 2021 року американський технологічний гігант інтегрував його сервіси до Pixel Watch. Для тих, хто не знає, для Fitbit пристроїв буде потрібно обліковий запис Google, починаючи з 2023 року.

Завдяки глибокій інтеграції з Fitbit користувачі Pixel Watch завжди мають доступ до даних про фітнес. Крім того, датчик частоти серцевих скорочень у поєднанні з алгоритмом на основі машинного навчання забезпечує точні свідчення, які не лише допоможуть спортсменам, а й без перебільшення можуть врятувати життя свого власника.

Крім того, Pixel Watch поставляються з програмою ЕКГ, яка дозволяє перевіряти серцебиття на наявність аритмії. А як щось більш масове можна назвати функції відстеження сну, які допоможуть вам покращити його якість.

Що може Wear OS 3.0

Pixel Watch працюють на Wear OS 3.0 . Досі тільки Samsung і кілька обраних дорогих годинників випускалися під управлінням цієї операційної системи. Як і очікувалося, Google додала більше функцій оновлення під номером 3.5. Наприклад, можливість миттєвішого надання інформації.

Ця версія операційної системи має інтерфейс користувача на основі плиток. Ви можете прокручувати його, щоб отримати доступ до програми або функції, яку шукаєте. Торкнувшись плитки, можна отримати більше інформації.

Всі сповіщення можна побачити, просто піднявши зап’ястя , а провівши пальцем по екрану, ви отримаєте доступ до шторки з налаштуваннями. І це далеко не всі корисні та зручні функції операційної системи. Просто серед решти багато того, що ми вже бачили.

Картки Google на годиннику

Моніторинг вашого телефону під час переміщень містом – це дуже зручно. Іноді дотримуватися прокладеного маршруту дуже непросто. Однак Google Pixel Watch дає вказівки прямо з вашого зап’ястя. Годинник показує покрокові інструкції, щоб вам не довелося діставати телефон, а створювати маршрути можна через програму або за допомогою асистента Google.

Розумний дім Google

Гігантська екосистема розумного будинку Google включає дверні дзвінки, камери, термостати і багато іншого. І нехай вона не так широко поширена в нашому регіоні, керування їй з годинника все одно дуже зручна штука. Просто підносите годинник до голови, говоріть команду, і розумний дім її виконує. Краса ж? Більш того, екосистема розумного будинку працює з безліччю сторонніх продуктів, включаючи розумні замки та розумні лампочки.

Наприклад, ви можете змінити температуру термостата або приглушити розумне світло за допомогою Pixel Watch. Pixel Watch позбавляють вас необхідності використовувати для цього смартфон або розумну колонку, з якою ще й спілкуватися треба дуже по-дивному.

Скільки коштують Pixel Watch

На даний момент ціна на годинник від Google в Україні не найвища. Вони коштують приблизно 21 ​​тисяч гривень , що цілком можна порівняти з вихідним цінником у США – 350 доларів. Придбати їх скрізь не можна, але пошук в Інтернеті майже відразу виведе вас на пару магазинів.

Чи працюватиме годинник Pixel Watch з iPhone.

Версія з LTE для більшості буде марною тратою грошей, хоча такі годинники теж існують і коштують у США на 50 доларів дорожче. Головне, розуміти, що Pixel Watch – це перший пристрій Android з функцією відстеження стану здоров’я Fitbit. Перший годинник Google допоможе вам залишатися у формі. Тим часом Wear OS 3.5 пропонує деякі унікальні функції. Хоча, якщо ви в цілому переконані, що годинник вам не потрібний, не варто замислюватися про купівлю цих. В цілому, це той же розумний годинник, але трохи з іншого боку.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.