Статті

Дві помилки при зарядці гаджета, які “вбивають” батарею

Share

Сьогодні я розповім Вам про те, як запобігти передчасному зносу батареї смартфона. Головними ворогами будь-якого акумулятора є часті цикли зарядки та перегрів. Цілком виключити ці процеси з життя наших гаджетів неможливо, але мінімізувати знос батареї нам з Вами цілком під силу!

Перша помилка:

Багато хто залишає смартфон заряджатися на всю ніч, але робити цього я украй не рекомендую. І річ зовсім не в перегріві батареї і навіть не в пожежній безпеці. Сучасні пристрої вже давно забезпечені засобами захисту та блокуваннями, що відключають прийом електроенергії при досягненні 100% заряду. Але як тільки пристрій витрачає свій перший відсоток заряду, батарея знову починає прийом живлення і так щоразу. У середньому, андроїд пристрій витрачає за ніч 5-6% заряду батареї, не складно порахувати кількість робочих циклів заряджання акумулятора, нехай і коротких. А тепер пропоную порахувати кількість “дозаправок” за рік роботи пристрою (у любителя заряджати всю ніч) виходить близько 1825 міні циклів. І як ми з Вами розуміємо, від таких “спринтів” батарея постаріє набагато швидше.

Висновок – намагайтеся не залишати гаджет на довгу зарядку, тим паче на всю ніч. Сучасні смартфони досить швидко заряджаються, якщо бажаєте довголіття своєї батареї – контролюйте цей процес.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Друга помилка:

Якщо ви любите дивитися відео або грати на смартфоні під час заряджання, у мене є погані новини для Вашої батареї. Ігри та відео досить серйозно навантажують процесор пристрою, а зарядка додає додаткові градуси і так гарячому чіпу та батареї. Врятувати ситуацію може система активного охолодження, але вона встановлюється лише на ігрових моделях смартфонів. В результаті надлишкового теплового впливу всі електронні компоненти звичайного смартфона отримують значну “шкоду” і це повторюється при кожній ігровій сесії під час підзарядки.

Висновок – всім власникам не ігрових пристроїв раджу робити короткі перерви у використанні гаджета до закінчення зарядки. Це допоможе значно продовжити термін служби не лише батареї, а й усього смартфона.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: поради
  • Останні записи

    Спецслужби назвали соціальні мережі, які становлять загрозу національній безпеці України

    Противник активно проводить психологічні операції проти України за допомогою tiktok. Розвідка також бачить загрози національній…

    19.05.2024

    Що потрібно знати під час створення пароля для свого облікового запису

    Кіберполіція рекомендує дотримуватися цих порад під час створення пароля та використання облікового запису. Для створення…

    19.05.2024

    У “Vodafone” відповіли абонентам, чому може зникнути Інтернет

    Скарги на Vodafone почали надходити після введення графіків відключення електроенергії по всій Україні. "Тут знову…

    19.05.2024

    Названо 10 найпоширеніших помилок при зарядці смартфона

    У сучасному світі смартфон став нашим незамінним помічником. Ми використовуємо його для дзвінків, спілкування, роботи,…

    19.05.2024

    Все дуже серйозно. OpenAI посилює захист конфіденційності

    В останньому матеріалі видання Vox з'явилася інформація про те, що компанія OpenAI, відома своїми розробками в галузі…

    18.05.2024

    Відомо, що Apple не розповіла про новий iPad Pro

    На початку цього року купив новий MacBook Air. Це була 13-дюймова модель початкового рівня із…

    18.05.2024