Дві помилки при зарядці гаджета, які “вбивають” батарею

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Сьогодні я розповім Вам про те, як запобігти передчасному зносу батареї смартфона. Головними ворогами будь-якого акумулятора є часті цикли зарядки та перегрів. Цілком виключити ці процеси з життя наших гаджетів неможливо, але мінімізувати знос батареї нам з Вами цілком під силу!

Перша помилка:

Багато хто залишає смартфон заряджатися на всю ніч, але робити цього я украй не рекомендую. І річ зовсім не в перегріві батареї і навіть не в пожежній безпеці. Сучасні пристрої вже давно забезпечені засобами захисту та блокуваннями, що відключають прийом електроенергії при досягненні 100% заряду. Але як тільки пристрій витрачає свій перший відсоток заряду, батарея знову починає прийом живлення і так щоразу. У середньому, андроїд пристрій витрачає за ніч 5-6% заряду батареї, не складно порахувати кількість робочих циклів заряджання акумулятора, нехай і коротких. А тепер пропоную порахувати кількість “дозаправок” за рік роботи пристрою (у любителя заряджати всю ніч) виходить близько 1825 міні циклів. І як ми з Вами розуміємо, від таких “спринтів” батарея постаріє набагато швидше.

Висновок – намагайтеся не залишати гаджет на довгу зарядку, тим паче на всю ніч. Сучасні смартфони досить швидко заряджаються, якщо бажаєте довголіття своєї батареї – контролюйте цей процес.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Друга помилка:

Якщо ви любите дивитися відео або грати на смартфоні під час заряджання, у мене є погані новини для Вашої батареї. Ігри та відео досить серйозно навантажують процесор пристрою, а зарядка додає додаткові градуси і так гарячому чіпу та батареї. Врятувати ситуацію може система активного охолодження, але вона встановлюється лише на ігрових моделях смартфонів. В результаті надлишкового теплового впливу всі електронні компоненти звичайного смартфона отримують значну “шкоду” і це повторюється при кожній ігровій сесії під час підзарядки.

Висновок – всім власникам не ігрових пристроїв раджу робити короткі перерви у використанні гаджета до закінчення зарядки. Це допоможе значно продовжити термін служби не лише батареї, а й усього смартфона.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.