Китайські смартфони барахло і працюють лише 1 рік. Правда чи стереотип

У суспільстві у багатьох людей у ​​голові міцно вкоренився стереотип, що китайські смартфони продукт довго не живе і працюють вони нормально рік, може бути два, а потім починається море проблем. Все починає гальмувати, тупити та користуватися смартфоном стає просто неможливо.

Зазвичай прихильниками такої думки є люди більш старшого покоління, або ж фанатики Samsung і Apple від яких я частенько чую.

Через мої руки за час роботи на сайті із 2017 року, пройшла величезна кількість смартфонів і китайських і не китайських, тому я вирішив висловити свою точку зору з цього приводу. Сподіваюся стаття вам сподобається, приємного читання)

Наразі 90% мобільного ринку займають саме китайські виробники. Якщо брати до уваги інший ринок, то конкурентів не так багато, першими на думку приходять вже вищесказані Samsung – Південна Корея, iPhone – США, ще хочеться виділити Sony – Японія, Google Pixel – CША, LG – Південна Корея, Asus – Тайвань. Є й інші, але їх, чесно кажучи, навіть чіпати не хочеться.

Я користувався всіма ними, включаючи популярні китайські бренди, починаючи від найвідоміших, закінчуючи зовсім ноунеймівськими. І можу сказати лише одне, що китайські виробники не поступаються виробникам з інших країн, а дуже часто навіть навпаки перевершують їх за своїми параметрами, хоча є в цьому моменті і якесь АЛЕ.

Стосується це тільки рейтингових і популярних китайських виробників, якщо ви купите, якийсь нікому невідомий бренд у гарній обгортці, то найімовірніше він реально виявиться барахлом пропрацює рік і справді полетить у кошик для сміття. У мене був подібний випадок вже давно, зараз навіть не згадаю виробника.

За характеристиками смартфон був крутий і при цьому дешевий, на ділі виявилася цегла, що була майже моментально продана за пів ціни. Тому купуючи такий смартфон, ви купуєте кота в мішку, хоча можливо вам пощастить більше.

Щодо лагів. Якщо брати бюджетний сегмент, то у китайських девайсів дійсно лагів трохи більше, проте, я списую це на перевантаженість системи, оскільки китайські смартфони нафаршировані різним софтом, додатками і функціями просто до відмови і у зв’язку з цим трапляються невеликі підлагодження. Однак, у середньому та високому ціновому сегменті цього немає.

Щодо довговічності роботи, то претензії вкрай не обґрунтовані. Зазвичай їх пред’являють власники умовного iPhone вартістю скажемо 30 000 гривень, ви купите за ці гроші той самий OnePlus, він за часом відоре не менше. Багато хто помилково порівнює довговічність роботи у смартфонів з різних цінових сегментів, що в корені неправильно. Єдине за, що можу похвалити Apple так це за якісну і тривалу підтримку своїх пристроїв з чим у багатьох китайських виробників бувають проблеми, оскільки моделей у них дуже багато і вони просто не встигають підтримувати все одночасно тривалий час. А якому виробнику ви надаєте перевагу? Пишіть у коментарі. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.