Топ-5 причин не купувати розумні годинники та фітнес-браслети

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 3 хв.

Технології не стоять на місці і щороку пропонують нам все більше цікавих штук, які роблять наше життя простішим. Саме таким пристроєм виступає розумний годинник і різні недорогі фітнес-браслети. Всі переваги їхнього використання лежать на поверхні. Якщо у вас на руці такий пристрій, ви ніколи не пропустите важливе повідомлення з месенджера або робочий дзвінок. Плюс до всього деякі моделі мотивують на те, щоб вести більш активний спосіб життя і стежити за своїм здоров’ям.

Реклама

Але, як це зазвичай буває, крім переваг, завжди є недоліки. Комусь вони здадуться незначними, а хтось дізнавшись про них, може відмовитись від покупки такого пристрою. Розбираємось, чому не варто купувати смарт-годинник та фітнес-браслети.

Годинник з повідомленнями

Для чого найчастіше купують розумний годинник? Точно не для того, щоби дивитися на них яка година. Подібний пристрій переважно купується для отримання повідомлень. При цьому мало хто серйозно морочиться з налаштуваннями, просто дозволяючи оповіщення від усіх програм без винятку. А тепер уявіть ситуацію, що ви сидите в компанії і спілкуєтеся за кухлем міцного чаю і постійно скидаєте руку, щоб ознайомитися з новим повідомленням.

Сказати, що така поведінка дратує, це не сказати нічого. Плюс до всього, постійно поринаючи в оповіщення, можна геть-чисто втратити нитку розмови з реальними співрозмовниками. На жаль, для багатьох людей така поведінка є абсолютно нормальною, і вони не розуміють, чим викликають гнів тих, з ким вони спілкуються наживо. Якщо не хочете ловити на собі осудливі погляди своїх друзів, просто не купуйте смарт-годинник.

Як часто заряджати смарт-годинник

Яку б круту батарею в розумний годинник не встановив виробник, їх все одно доведеться рано чи пізно заряджати. На жаль, технології на сьогоднішній день не дозволяють вичавити з одного заряду розумних годинників ті ж показники, що від однієї батарейки до кварцових. При використанні всіх основних функцій максимум, що ви можете отримати, це півтора-два тижні без підзарядки.

У той же час батарейки в кварцовому годиннику зазвичай вистачає на рік постійної експлуатації. А механіку взагалі не треба ні заряджати, ні міняти батарейку. На те вона й механіка. Загалом, якщо ви не хочете регулярно заряджати на додаток до смартфона ще й годинник, то вам слід обходити його стороною.

Вимірювання пульсу годинником

Погодьтеся, що дуже круто, коли невеликий наручний гаджет збирає дані про ваше здоров’я та зводить їх у зручні графіки. Плюс до всього, можна в будь-який момент зайти в спеціальну програму та подивитися пульс у динаміці, насиченість крові киснем, а на окремих моделях навіть температуру тіла або тиск. Ось тільки ймовірність, що ви їх відкриєте хоча б раз після того, як ви награєтеся в ці функції, після покупки впевнено прагне до нуля.

Безумовно, є користувачі, хто цілеспрямовано купує розумний годинник для постійної фіксації даних, наприклад, про частоту серцевих скорочень. Але таких людей дуже мало. Якщо ви абсолютно здорові і припускаєте, що постійно переглядатимете і аналізуватимете ці графіки, то, поспішаю вас засмутити — не будете. То навіщо платити за функції, якими ви не користуватиметеся? Питання риторичне.

Годинник з моніторингом сну

Більшість сучасних розумних годинників та фітнес-браслетів дозволяють моніторити показники та оцінювати якість сну . Ці дані дозволяють правильно підходити до сну, лягати спати вчасно і прокидатися більш м’яко, ніж від звичайного будильника. Але ніхто не замислюється над тим, що спати в годиннику банально незручно. Поки в мене дитина була маленькою, вона постійно прокидалася від будильника, і довелося перейти на вібрацію на годиннику.

Зовсім недавно ми почали прокидатися з ним разом, щоб піти в дитячий садок і я відмовився від будильника в годиннику. Сказати, що я почав висипатися значно краще після того, як позбавився гаджета на руці – це не сказати нічого. Навіть з урахуванням того, що я переводив свій годинник у спеціальний режим сну , коли повідомлення на них не надходять, я все одно відчував пристрій на руці. І це, як показала практика, дуже заважає здоровому сну.

Дизайн смарт-годинника

Чим далі йде прогрес, тим розумніший годинник і фітнес-браслети стають дешевшими. У 2022 році можна легко знайти такий пристрій абсолютно на будь-який смак та гаманець. Ми навіть робили добірку з різних цінових категорій. Ось тільки один нюанс. Найдешевший годинник і браслети виглядають зовсім не дуже. А якщо пристрій має відмінний дизайн, то за його вартість легко можна купити хороший кварцовий годинник або у випадку окремих моделей, наприклад, Apple Watch Ultra — механічний

У цьому випадку питань до зовнішнього вигляду вашого годинника точно ніяких не буде. Так, на них не буде ніяких розумних функцій, зате ви точно не переплатите за те, чим не користуватиметеся. Звичайно, на звичайному годиннику не поміняти циферблат так само, як на розумних. Але хіба це проблема, якщо ваш годинник просто виглядає крутішим за будь-який смарт-годинник і фітнес-браслети?

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ