Названо функції електронної пошти, про які ви могли не знати

З цими функціями користування електронною поштою стане ще зручнішим.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Електронною поштою користується кожен із нас. Будь то звичайний особистий обліковий запис для активації функцій Google або робочий для листування та інших обов’язків. Але мало хто знає про непопулярні, але корисні функції в сервісах електронної пошти. Секрет розкрили у Держспецзв’язку.

Зокрема, у Gmail можна планувати час надсилання листа. Для цього потрібно створити лист, а потім натиснути на значок у вигляді трикутника поряд із кнопкою “Надіслати”. Після – вказати потрібні дату та час. Планувати можна навіть на наступний рік.

Також у Gmail є “Відкладені” листи. Опція стане корисною на випадок, якщо поки що немає часу на прочитання листа. Його можна відкласти, щоби не забути. Наведіть курсор на потрібний мейл, клікніть по годиннику, розташованому праворуч. Виберіть потрібний час і дату, щоб відобразити лист.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

І головне, що Gmail дозволяє скасувати відправлений лист, але тільки якщо помилка у вигляді щодо не того адресата була помічена відразу. На скасування дається 30 секунд. Коли в нижньому лівому кутку з’явиться табличка “Лист надісланий”, то поруч з’явиться опція “Скасувати” або “Переглянути”. Натисніть “Скасувати”.

У Gmail та ukr.net є “Автовідповідач”. Він підійде на випадок, якщо якийсь тривалий проміжок часу поштою ніхто не користуватиметься. Для активації в налаштуваннях виберіть “Автовідповідач”, напишіть необхідний текст для надсилання, встановіть час активності функції та збережіть зміни.

ukr.net має в своєму розпорядженні журнал безпеки, де фіксуються всі зміни. Наприклад, невдалі спроби входу з незнайомих пристроїв, неправильно введений пароль.

Outlook дозволяє встановити рівень чутливості повідомлень – звичайне, особисте, приватне, конфіденційне. Під час створення листа натисніть “Файл” – “Властивості” – “Конфіденційність” – вибирайте потрібний варіант.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.