Статті

Ось чому ви обов’язково повинні встановлювати на SIM-картку PIN-код

Share
Час читання: < 1 хв.

Номер телефону прив’язується і до особистих сторінок у соцмережах, і до особистих кабінетів банків, і до іншого. Тому при втраті смартфона або SIM-картки доступ до всіх цих даних з’явиться у зловмисників. Але запобігти такому розвитку подій можна: якщо встановити пароль для сімки.

Щоб у разі втрати смартфона вам не довелося переживати за крадіжку персональних даних, краще заздалегідь встановіть пароль для SIM-картки в налаштуваннях пристрою. Але він повинен бути не надто простим, тобто не 0000 чи 1234.

Якщо інша людина захоче вставити вашу SIM-картку в інший смартфон, то йому доведеться ввести для цього PIN-код. Але головне – не забути самому цей пароль, бо симку заблокують.

Можна розблокувати SIM-картку за допомогою PUK-коду. Його пишуть на картці, де власне закріплюється сімка, яку ви купуєте. Але якщо ви забули PUK-код або не маєте доступу до нього, то доведеться йти в салон мобільного оператора, щоб вам видали нову сімку. Щоправда, всі контакти на старій SIM-карті зникнуть.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: поради
  • Останні записи

    Керівник OpenAI: штучний інтелект покращить життя кожного

    Генеральний директор OpenAI, компанії, що відома створенням чат-бота ChatGPT, Сем Альтман поділився своїм баченням майбутнього…

    24.09.2024

    Nothing Ear (Open) офіційно дебютували: стильний дизайн і до 30 годин автономності

    Компанія Nothing офіційно презентувала нові бездротові навушники Ear (open). Як видно з назви, це модель…

    24.09.2024

    Власники iPhone 16 знайшли унікальний спосіб як його покращити

    Користувачі нових айфонів в мережі діляться цікавим лайфхаком — вони використовують звичайні шкарпетки для своїх…

    24.09.2024

    Samsung Galaxy S25 Ultra протестували у Geekbench

    Нещодавно були проведені перші тести нового смартфона Samsung Galaxy S25 Ultra, результати яких виявилися несподіваними.…

    24.09.2024

    Новий Motorola Razr 50s офіційно представлений

    Компанія Motorola у червні цього року представила моделі Razr 50 та Razr 50 Ultra. Тепер…

    24.09.2024

    Вибух навушників Samsung призвів до втрати слуху у дівчини

    На одному з форумів південнокорейської компанії Samsung з’явився незвичний пост зі скаргою. 24-річний чоловік розповів,…

    24.09.2024