Названо 5 помилок, яких припускаються люди в Інтернеті

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Російські Інтернет-користувачі припускаються чимало різних помилок. Про частину з них розповіла спеціаліст з інформаційної безпеки.

Реклама

За словами експерта, однією з найпоширеніших помилок є небажання користувачів оновлювати антивірус на комп’ютері. Враховуючи, що зловмисники не стоять на місці, вигадуючи нові віруси, застаріле антивірусне ПЗ може зіграти злий жарт.

Ще однією популярною помилкою серед користувачів назвала використання одного пароля для кількох облікових записів.

Кіберзлочинці використовують метод credential stuffing. При цьому методі хакери застосовують реальні облікові дані, викрадені на іншому ресурсі для входу в акаунти на інших сайтах. Розрахунок зловмисників будується на тому, що багато користувачів вводять ті самі реєстраційні дані для створення акаунтів на декількох сайтах.

Не варто забувати і про небезпеку коротких посилань, які ведуть незнайомі ресурси. Частина можуть приховувати у собі перехід на шкідливе ПО.

Також Трохимець нагадала, що використання громадських точок Wi-Fi також може бути небезпечним. Як тільки користувач приєднується до незахищеної мережі, зловмисник може отримати доступ до його паролів та інших особистих даних.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ