Вимкнення світла в Україні: як зберегти заряд ноутбука довше

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Через нещодавні масовані обстріли окупантів Україна пішла на вимушений захід – віялові відключення електрики. Вони потрібні для зменшення дисбалансу в енергосистемі та уникнення масштабних відключень. Якщо в такий скрутний час ви працюєте з ноутбуком, наші прості поради допоможуть збільшити його час роботи від акумулятора.

Реклама

У випадку, коли дозволяють фінанси, і за наявності пристрою, якому більше 3 років, варто замінити батарею на нову і замінити накопичувач на енергоефективний SSD. Також фахівці рекомендують регулярно очищати кулери від пилу і міняти термопасту. Чим краще ноутбук охолоджується, тим більше шансів продовжити роботу.

Крім того, ноутбуки на Windows мають режим економії заряду. Він при активації відключає енерговитратні функції та програми. Вмикається так: “Пуск” – “Панель управління” – “Електроживлення” – “Створення схеми управління живленням” – “Економія енергії”.

Ще один дієвий спосіб – зниження яскравості екрану та застосування темної теми. Останнє можна налаштувати через “Пуск” – “Параметри ПК” – “Персоналізація”.

Використання вбудованої відеокарти також підвищує час життя батареї. Якщо відеокарта від NVIDIA, то клацніть правою кнопкою миші на робочому столі. Потім – “Панель управління NVIDIA” – “Керування параметрами 3D” – “Глобальні налаштування”. Під рядком “Переважний графічний професор” виберіть “Інтегроване графічне обладнання”.

Свій внесок робить відключення непотрібних функцій та закриття таких самих програм.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ