Статті

Названо 4 правила, яких потрібно дотримуватись при зарядці смартфона

Share
Час читання: 2 хв.

Бажаєте, щоб акумулятор вашого смартфона пропрацював кілька років? Я впевнений, що так. Таке цілком можливо, якщо знати всього 4 правила правильної зарядки Li-ION акумулятора.

Дотримуйтесь меж заряду

Підключайте смартфон у блоку живлення, коли ємність батареї залишалася близько 10-20%. Не варто ставити гаджет на зарядку, якщо він відключиться повністю. Повний розряд шкодить акумулятору. За ідеєю, не варто його постійно «підзаряджати» — лише в тих ситуаціях, коли вам це дійсно потрібно. Якщо ви знаходитесь поруч із зарядним пристроєм і не плануєте від нього видалятися, краще ставити тоді, коли буде 10% ємності.

Дотримуйтесь температури

Прийшли з морозу – дайте 30-40 хвилин пристрою відігрітися. Занадто гарячий смартфон також не варто ставити на зарядку. Від високої температури батарея швидше піддається процесу деградації. Не варто грати на смартфоні та одночасно його заряджати, також не варто дивитися кіно на підключеному пристрої до блока живлення. Нехай охолоне, а потім підключайте провід.

Не тримайте смартфон на зарядці постійно

Це погано тим, що в цей час створюються гойдалки – батарея починає розряджатися за рахунок фонової роботи операційної системи, а контролер включає ланцюг, щоб набрати втрачені відсотки зарядки. У такий спосіб зазвичай користуються на роботі — смартфон постійно на зарядці це не є добре.

Використовуйте лише якісні зарядні пристрої

Якщо в комплекті з телефоном іде оригінальне ЗУ, користуйтеся тільки ним. Якщо вийшло з ладу, то бажано придбати саме оригінал. Якщо оригінального ЗП немає або воно вийшло з ладу, то використовуйте професійні зарядні пристрої вартістю не менше 500 гривень і від відомих брендів. Придбаний у переході блок живлення може завдати шкоди вашому пристрою. Також і громадські USB розетки – до них ставтеся з обережністю.

Короткий бліц питань:

>> Чи можна заряджати смартфон від ноутбука?
Можна, але процес може бути тривалим. Акумулятор це не шкодить.

>> Чи можна заряджати смартфон, якщо пошкоджено провід?
Ні, також якщо і блок живлення оплавлений або має інші пошкодження.

>> Чи потрібно купувати PowerBank до смартфону?

Бажано. Портативний акумулятор зарядить ваш гаджет, якщо у вас не буде зарядного пристрою із собою.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: поради
  • Останні записи

    Керівник OpenAI: штучний інтелект покращить життя кожного

    Генеральний директор OpenAI, компанії, що відома створенням чат-бота ChatGPT, Сем Альтман поділився своїм баченням майбутнього…

    24.09.2024

    Nothing Ear (Open) офіційно дебютували: стильний дизайн і до 30 годин автономності

    Компанія Nothing офіційно презентувала нові бездротові навушники Ear (open). Як видно з назви, це модель…

    24.09.2024

    Власники iPhone 16 знайшли унікальний спосіб як його покращити

    Користувачі нових айфонів в мережі діляться цікавим лайфхаком — вони використовують звичайні шкарпетки для своїх…

    24.09.2024

    Samsung Galaxy S25 Ultra протестували у Geekbench

    Нещодавно були проведені перші тести нового смартфона Samsung Galaxy S25 Ultra, результати яких виявилися несподіваними.…

    24.09.2024

    Новий Motorola Razr 50s офіційно представлений

    Компанія Motorola у червні цього року представила моделі Razr 50 та Razr 50 Ultra. Тепер…

    24.09.2024

    Вибух навушників Samsung призвів до втрати слуху у дівчини

    На одному з форумів південнокорейської компанії Samsung з’явився незвичний пост зі скаргою. 24-річний чоловік розповів,…

    24.09.2024