Статті

Як зв’язатися з людиною без інтернету: корисні лайфхаки

Share
Час читання: 2 хв.

Масовані ракетні обстріли та атаки іранських дронів призвели до того, що в багатьох регіонах України почалися перебої з електрикою, і як наслідок з мобільним інтернетом та зв’язком.

Під час війни зв’язок із рідними актуальний як ніколи раніше.

Українцям напередодні зими варто заздалегідь подбати про наявність альтернативних способів зв’язку. Один з оптимальних – стаціонарний телефон, оскільки фіксований телефонний зв’язок в екстрених випадках набагато надійніший, ніж мобільний.

Те саме з дротовим інтернетом. Для того, щоб пошкодити провідні види зв’язку, необхідно фізично пошкодити дроти, які зазвичай прокладені під землею.

Непогана альтернатива стаціонарному телефону – супутниковий зв’язок, але це недешеве задоволення. Також можна купити ультракороткохвильову рацію, яка не використовує частоти, зайняті державними службами. Радіус дії такої рації від 1 до 15 км.

Але зараз у вільному продажу майже неможливо зустріти рації чи супутникові телефони, оскільки майже всі запаси викуплено та відправлено на фронт Збройним силам України.

Для підтримки зв’язку з рідними можна встановити будь-який месенджер, який працює через мережу Bluetooth, це може бути Bridgefy Briar, Vojer або інші, які працюють за тим же принципом.

Але для того, щоб спілкуватися в таких месенджерах, доведеться тримати зарядженим смартфон, що не так вже й просто, враховуючи, що можливі перебої з електрикою.Вже зараз варто купити пару повербанків, генератор або щось таке, щоб мати додаткове джерело електроенергії у разі перебоїв зі зв’язком.

Наразі влада України закликає людей запастися ліхтариками, повербанками, ковдрами, їжею швидкого приготування та з тривалим терміном зберігання, свічками, а також зробити запас дров, обдумати до того можна переїхати на пару-трійку днів чи тижнів у разі відключення електрики, опалення та газу.

Сподіваємося, що ці запаси не знадобляться, але все ж таки краще мати їх на випадок виникнення надзвичайної ситуації.

Лужна Софія

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

Опублікував
Лужна Софія
  • Останні записи

    Nothing Ear (Open) офіційно дебютували: стильний дизайн і до 30 годин автономності

    Компанія Nothing офіційно презентувала нові бездротові навушники Ear (open). Як видно з назви, це модель…

    24.09.2024

    Власники iPhone 16 знайшли унікальний спосіб як його покращити

    Користувачі нових айфонів в мережі діляться цікавим лайфхаком — вони використовують звичайні шкарпетки для своїх…

    24.09.2024

    Samsung Galaxy S25 Ultra протестували у Geekbench

    Нещодавно були проведені перші тести нового смартфона Samsung Galaxy S25 Ultra, результати яких виявилися несподіваними.…

    24.09.2024

    Новий Motorola Razr 50s офіційно представлений

    Компанія Motorola у червні цього року представила моделі Razr 50 та Razr 50 Ultra. Тепер…

    24.09.2024

    Вибух навушників Samsung призвів до втрати слуху у дівчини

    На одному з форумів південнокорейської компанії Samsung з’явився незвичний пост зі скаргою. 24-річний чоловік розповів,…

    24.09.2024

    AirPods Pro 2 отримали новий режим в бета-оновленні iOS 18.1

    Apple почала активно тестувати режим слухового апарату на iOS-пристроях. Як повідомляють джерела, цей режим було…

    24.09.2024