Як правильно вибрати фітнес-браслет і на що звернути увагу

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Фітнес-браслет — чи не найпопулярніший аксесуар для смартфона поряд із навушниками. Він не тільки дозволяє стежити за станом здоров’я, але і є відмінним компаньйоном під час тренувань. А ще фітнес-трекери нерідко розглядаються як заміна смарт-годинникам . І, хоча обидва типи пристроїв схожі, вони мають масу відмінностей. Але сьогодні ми поговоримо саме про фітнес-браслети, зосередившись на характеристиках, важливих при виборі аксесуара, що носиться.

Виробники фітнес-браслетів

Незважаючи на те, що компанія Xiaomi — китайський виробник, а не корейський, у справі фітнес-браслетів вона з’їла собаку. Я рекомендую не скидати з рахунків інших виробників, які теж випускають відмінні браслети:

  • Amazfit;
  • HONOR;
  • HUAWEI;
  • realme.

Віддавайте перевагу тільки перевіреним брендам, тому що від цього безпосередньо залежать багато характеристик гаджета, якість складання, оптимізація фірмового додатка або загальна функціональність пристрою. У гонитві за максимальною економією у відриві від імені виробника ви напевно натрапите на дешевий ширвжиток, що вміє хіба що рахувати кроки і вимірювати пульс у баклажану. Той факт, що недорогий браслет від ноунейм-бренду продається в аптеці, — показник не якості, а жадібності торгових мереж, які заробляють гроші на довірливих пенсіонерах.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Екран фітнес-браслету

Кожен сучасний смарт-браслет має екран для доступу до інформації. Чим він більший, тим краще. Особливо, якщо ви страждаєте далекозорістю. Тому перед тим, як купити фітнес-браслет , вивчіть інформацію про діагональ. Вона вимірюється у дюймах та варіюється в межах 1-2″.

Але будьте уважні. Діагональ – відрізок, що з’єднує несуміжні кути. Тому фактичний розмір більш витягнутих екранів менший. Яскравий приклад – порівняння Mi Band 7 та Redmi Smart Band Pro . Діагональ першого браслета більше (1,62″ vs 1,47″), але за фактом він менший через свою форму.

Також зверніть увагу на яскравість екрана. Вона має становити не менше 450 ниток для комфортного використання гаджета на сонці. Якщо яскравість у характеристиках фітнес-браслету не вказана просто вибирайте модель з AMOLED-екраном. За цим показником дана матриця апріорі перевершує аналоги IPS і особливо TFT.

Датчики фітнес-браслету

Якщо ви хочете купити фітнес-трекер як не просто аксесуар, що носиться, а дійсно корисного пристрою, ознайомтеся з інформацією про його датчики. Як правило, більшість сучасних моделей мають Bluetooth для сполучення зі смартфоном, пульсометр, а також суміщені акселерометр та гіроскоп для визначення положення у просторі. Якщо ви не натрапили на підробку і не купили гаджет у телемагазині, всі базові датчики будуть на місці. Наявність додаткових залежить від виробника.

У підробки (ліворуч) всього 1 датчик

На додаток до пульсометра може бути встановлений пульсоксиметр , що вимірює насичення крові киснем. Іноді виробники розщедрюються на GPS для визначення геолокації та побудови маршруту тренувань. А самі користувачі найчастіше хочуть купити фітнес-браслет із NFC.

І останнє. Багато хто з вас напевно шукає фітнес-браслет з вимірюванням тиску . Але я закликаю вас відкинути будь-які надії щодо цього. Ні смарт-браслети, ні смарт-годинник не вміють вимірювати артеріальний тиск. На відміну від тонометрів, вони не мають манжети для стиснення артерії, а ультразвуковий вимір потенційно був би можливим лише за умови щільного прилягання аксесуара до руки та змащування зап’ястя спеціальним гелем. Побачили в характеристиках браслета функцію вимірювання тиску – відразу проходьте повз, оскільки виробник (або магазин) вводить вас в оману.

Функції фітнес-браслету

Функціональність браслета багато в чому залежить від набору його датчиків. Але, як ми розібралися раніше, будь-який фітнес-трекер від більш менш надійного бренду пропонує вам і Bluetooth, і пульсометр, і гіроскоп з акселерометром. Датчик SpO₂ допомагає хіба що у вимірі насичення крові киснем, а GPS – у побудові маршруту тренувань. При цьому кількість функцій, залежно від браслета, може відрізнятися на порядок. Все залежить від бажання виробника.

До стандартних функцій можна віднести підрахунок кроків та спалених калорій, показ повідомлень зі смартфона та тренувальні режими (про них більш детально розповім трохи пізніше). А опціально смарт-браслети пропонують:

  • аналіз якості сну;
  • оцінка якості дихання;
  • вимірювання рівня стресу;
  • відстеження менструальних циклів;
  • PAI (індекс життєвої активності);
  • керування смартфоном (перемикання музики або доступ до камери).

А тепер кілька слів про тренування для фітнес-браслету . Залежно від моделі їхня кількість варіюється в проміжку 5-150. Такий помітний розкид викликаний додаванням, по суті, безглуздих режимів на зразок танцю живота або шахів. Втім, у вас може бути своя думка. Але я б звертав увагу не на кількість, а на якість, яка проявляється в кількості тренувань, що автоматично визначаються (їх буває не більше 5-7 штук).

Насамкінець розмови про функції зауважу, що практично кожен смарт-браслет підтримує тренування в басейні. Отже, він має вологозахист, і це стосується всіх без винятку моделей від перевірених брендів, так що на цю характеристику звертати увагу не варто. До речі, як і автономність. Браслети працюють 7-20 днів. Різниця не настільки велика, адже вам не важко заряджати смартфон щодня. Ось і фітнес-трекер щотижня все-таки можна підключити до джерела живлення.

Найкращі фітнес-браслети

Головне питання, на яке має відповісти цей матеріал, який фітнес-браслет купити. Тому вважаю важливим згадати про найкращі моделі, доступні сьогодні на ринку:
  • Xiaomi Smart Band 7 ;
  • Redmi Smart Band Pro ;
  • HONOR Band 6 ;
  • realme Band 2 ;
  • Amazfit Band 6 .

Рекомендую купити один із запропонованих браслетів, або вивчити характеристики на офіційних сайтах виробників і зробити самостійний вибір, виходячи з потреб.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.