Інженерне меню смартфона – що потрібно знати

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Налаштування смартфону не обмежуються однойменним розділом у меню пристрою. Є й інший спосіб змінити або протестувати різні параметри, прихований від користувачів інженерне меню.

Що таке інженерне меню у смартфоні?

Інженерне меню або Engineering Mode — спеціальний розділ, що включає більш глибоке налаштування параметрів телефону, а також тестування його функцій. Звичайні користувачі не зможуть натрапити на нього випадково, оскільки меню навмисно приховано.

Його первинне завдання – допомагати розробникам налаштовувати та перевіряти роботу смартфона у різних режимах. Однак і досвідченим користувачам інженерне меню може бути корисним: у ньому можна не тільки перевірити працездатність пристрою, але й змінити деякі його характеристики, наприклад, збільшити максимальну гучність, перепризначити пріоритет типу мережі та багато іншого.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На яких телефонах працює інженерне меню?

Не всі розробники залишили доступ до інженерного меню відкритим для простих користувачів. На пристроях під управлінням процесорів Snapdragon, Tegra та Intel цей розділ або недоступний, або є базовим набором тестів. Тому власники смартфонів із переліченими чіпсетами в більшості випадків не зможуть зайти до інженерного меню. Це справедливо як для введення спеціальних кодів, так і для використання програм з функціями Engineering Mode.

Глибока настройка доступна на пристроях із процесором MediaTek. Для відкриття інженерного меню власнику потрібно скористатися одним із двох доступних способів:

  • Введіть код на клавіатурі для набору номера. У мережі можна знайти безліч кодів: деякі з них універсальні, інші підходять тільки для певних моделей. Одним з універсальних є код * *#3646633 *, який відкриває інженерне меню на більшості пристроїв.
  • Завантажити та встановити додаток. У Google Play є кілька спеціалізованих програм, наприклад, MTK Engineering Mode, які автоматично переносять користувача в Engineering Mode.

Навіщо потрібне інженерне меню?

Найчастіше інженерне меню використовується досвідченими користувачами для більш детального настроювання смартфона або тесту його функцій у разі їх некоректної роботи. Зайти в нього можуть і менш освічені власники мобільних пристроїв, але в цьому випадку важливим є обережність. Змінювати налаштування та коригувати встановлені параметри необхідно обдумано, заздалегідь з’ясувавши, на що вплине зміна.

В інженерному меню доступний великий список налаштувань та тестів. Коротко розглянемо ті з них, до яких найчастіше звертаються користувачі:

  • Налаштування зв’язку. Тут можна примусово виставити пріоритет для певного типу мережі або навіть заборонити одному зі стандартів увімкнутися. Корисно, коли смартфон постійно перескакує з просунутого типу (наприклад, 4G) на повільніший (2G або 3G). У цьому випадку більш ранні стандарти можна просто вимкнути.
  • Налаштування звуку. Якщо динаміки або звук у навушниках на смартфоні дуже тихий, його можна збільшити в інженерному меню.
  • Детальна інформація про батарею: її стан, напруга, температура, тип та час, що минув з останньої зарядки. Також тут можна з’ясувати, чи телефон заряджається зараз, якщо показник заряду в рядку стану відображається некоректно.
  • Різний набір тестів: загальний тест, тестування процесора, екрану, динаміків, мікрофона, вібрації, SIM-картки, SD-картки та роз’ємів. Цей пункт найбільш актуальний для простих користувачів, тому що часто фігурує в інструкціях з усунення несправностей у роботі смартфона. Крім того, якщо власник придбав телефон, тести допоможуть визначити його працездатність.
  • Налаштування GPS. Якщо на смартфоні неправильно визначається геолокація, це можна протестувати та налаштувати в інженерному меню. Тут міститься інформація про кількість супутників, які засік смартфон, а також про коректність відображення пристрою на карті.

На цьому список розділів та пунктів не закінчується. Можливості інженерного меню справді великі: у ньому можна налаштувати практично будь-який елемент та функцію смартфона під власні потреби. Важливо лише те, що робити це потрібно обережно, адже випадково змінені параметри можуть негативно вплинути на роботу пристрою. У кращому випадку користувач зіткнеться з невеликими незручностями, а в гіршому смартфон просто перестане функціонувати.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.