Статті

Чи шкідливо залишати смартфон на зарядці вночі

Share
Час читання: < 1 хв.

Сучасні смартфони, які експлуатуються до 2-3 років, заряджаються в середньому 2 години.

Якщо залишити їх на всю ніч на зарядці, з акумулятором нічого не станеться. Але є ціла низка нюансів у цьому випадку. 

Регулярне заряджання телефону ночами прискорює деградацію акумулятора. Кожна батарея загалом розрахована на 500-550 циклів «розрядки-зарядки». 

Потім акумулятор поступово втрачає здатність довго утримувати заряд. Виглядає це так: при покупці ємність батареї була 4 тис. мАг, а через деякий час ресурс знижується до 3,4 тис. мАг, а потім до 3 тис. мАг і т.і.

Що не так із зарядкою смартфона вночі

Зазвичай батареї вистачає 2-3 години, щоб набрати з 5-10% до 100%. Коли акумулятор отримав максимальну кількість енергії, він автоматично перестає заряджатися. 

Перебуваючи у простій, заряд за деякий час зі 100% знижується до 99%. У цей момент батарея знову починає заряджатися. За ніч таких міні-циклів може бути 1 чи кілька. Вони відповідають за прискорення деградації батареї смартфона. 

Зрозуміло, за один раз нічого фатального з батареєю не станеться. Але регулярне нічне заряджання смартфона точно значно скоротить термін служби акумулятора. При цьому розряджатиметься пристрій не тільки при активному використанні, але і в режимі простою. 

Сумнівна хитрість  

Є порада, згідно з якою заряд батареї телефону потрібно тримати в межах 50-80%, тобто не давати йому розрядитися нижче цього значення і не заряджати вище граничного показника. У такому разі кількість циклів “розрядки-зарядки” збільшиться до 1-1,5 тис. проти 500-550 стандартних. 

Але слід пам’ятати, що в даному випадку возитися із зарядкою смартфона доведеться частіше. А тут включається зношування роз’єму зарядки. Виходить, батарея прослужить трохи довше, але втричі збільшиться ймовірність того, що доведеться міняти роз’єм. 

Лужна Софія

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

Опублікував
Лужна Софія
Tags: поради
  • Останні записи

    Вибух навушників Samsung призвів до втрати слуху у дівчини

    На одному з форумів південнокорейської компанії Samsung з’явився незвичний пост зі скаргою. 24-річний чоловік розповів,…

    24.09.2024

    AirPods Pro 2 отримали новий режим в бета-оновленні iOS 18.1

    Apple почала активно тестувати режим слухового апарату на iOS-пристроях. Як повідомляють джерела, цей режим було…

    24.09.2024

    Експерт порадив користувачам Android обов’язково встановлювати антивірус

    IT-експерт рекомендує встановлювати антивіруси на смартфони з відкритими операційними системами, такими як Android і Linux,…

    24.09.2024

    Не варто чекати на Galaxy S25 і S26 – флагмани Samsung можуть розчарувати

    Відомий інсайдер під ніком Ice Universe повідомляє, що Samsung вирішила залишити в майбутніх моделях Galaxy…

    24.09.2024

    Нове відео розпакування Samsung Galaxy S24 FE потрапило в мережу

    Нещодавно ми стали свідками офіційного відео розпакування Samsung Galaxy S24 FE, яке було опубліковане Еваном…

    24.09.2024

    TikTok заблокував акаунти російських ЗМІ

    TikTok видалив акаунти російських державних ЗМІ разом з усіма відео, звинувативши їх в участі в…

    24.09.2024