Як виправити повільне завантаження ноутбука

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Багато хто зараз працює вдома. Зручно – нікуди ходити та їздити не треба. Економія на бензині та громадському транспорті. Навіщо співробітникам перебувати у загальній кімнаті, якщо є інтернет. Треба провели нараду з відеозв’язку. Потрібно – поділилися файлами. І на себе більше часу залишається. І грошей на одяг витрачається менше.

Реклама

Живого спілкування обмаль стало — це факт. Але цифрова доба диктує свої умови. Нам залишається лише пристосовуватися. Треба шукати позитивних моментів у надомній роботі. Наприклад, можна зранку поспати довше.

Із трьох ноутбуків два гальмували

Нещодавно налагоджував домашній офіс фрілансеру. Плюс для сисадміна виявився лише один – зранку нікуди їхати не треба. І добре чи довелося б о 5 ранку вставати. Адже мешкає людина за містом. Запросив по обіді. Довелося повозитися. Ледве за півночі впорався. Замінив стародавні, погризені вихованцями, мережеві кабелі.

Раніше там Wi-Fi не ловив. Тепер там за сумісництвом робочий кабінет. Краще здається, коли ніхто не відволікає. Стемніло, але виявилося, що додому мені збиратися рано, робота ще не закінчена. Йому для роботи потрібні кілька комп’ютерів. Купив він дешево три ноути. Чи не старі, залізо продуктивне. Для офісних завдань вистачить із головою.

Здавалося б, все чудово складається. І зекономила людина не слабо. І добрими комп’ютерами обзавівся за півціни. Виявилося не так просто. Один працює нормально. У парочки решти виявилося одне лихо — надто довго запускаються. Перепробував фрілансер купу лайфхаків із інтернету. Нічого не допомогло. Що ж, побачимо. Відразу думаю: якщо вийде, напишу у «Блозі системного адміністратора».

Дві причини повільного завантаження ноутбука

Зайшов до Панелі управління. Одночасно натиснув Win+R на клавіатурі. Ввів control.exe і натиснув “ОК”.

  1. Вибрав “Великі піктограми” зі списку “Перегляд”.
  2. Клікнув у розділі «Енергоживлення».
  3. Клікнув по “Показати додаткові схеми”.
  4. Вибрав “Висока продуктивність”.

Перезавантажив комп’ютери. Одному допомогло — швидко запускається. Другому немає – гальмує під час завантаження.

Витяг батарею і запитав від розетки. Завантаження стало швидким. Довелося замовити новий акумулятор та поміняти. Привезли батарею наступного дня. Спрацювало.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ