Статті

Що робити, якщо при завантаженні з Google Play пише “Недостатньо місця”

Share

Головна особливість сучасних смартфонів на Android – можливість встановлення програм. Спеціально для цього є офіційний магазин Google. Однак, іноді користувачі стикаються з проблемою, коли завантажити програму не виходить. У відповідь користувач отримує повідомлення “Недостатньо місця”. Що робити у такому разі?

Очищуємо пам’ять 

Неважко здогадатися, що якщо телефон видає помилку, пов’язану з нестачею місця встановлення програми, це означає, що на смартфоні закінчилася вільна пам’ять. Як її звільнити? Видалити зайві файли. Музика, фото, відео, інші програми – все це займає простір. Тому, якщо виникла потреба встановити програму, а пам’яті немає – просто видаліть непотрібні дані. 

Найпростішим способом буде деінсталяція якоїсь програми, якою ви не користуєтеся. Висока ймовірність, що воно важить стільки ж чи трохи більше, ніж той софт, що ви хочете встановити. А тому, видаливши додаток, ви зможете легко поставити новий. 

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо всі дані на смартфоні потрібні, та й програми встановлені лише найпотрібніші, можна очистити кеш. Для цього заходимо в “Налаштування”, шукаємо пункт меню “Програми” та по черзі клацаємо на кожну із встановлених програм. Відкриється меню, де потрібно знайти розділ “Очистити кеш”. Після цього буде видалено тимчасові файли, які можуть звільнити пару сотень мегабайт, а то й гігабайт вільного простору, щоб можна було встановити новий додаток. 

Купуємо картку пам’яті 

На деяких Android-смартфонах можна переносити програми на карту пам’яті. Перевірити це можна, перейшовши шляхом «Параметри» — «Програми» — вибрати потрібне. Якщо доступний пункт «Перейдіть до SD-карти», ви можете перенести програму на флешку. 

Всім іншим карта пам’яті теж знадобиться. Ви можете перенести на неї фотографії, відео та музику, щоб звільнити простір у внутрішньому сховищі. Так, з’явиться багато місця для встановлення нових програм. Карти пам’яті microSD зараз коштують дуже дешево, тому немає жодної причини не скористатися цим варіантом. 

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Лужна Софія

Відповідальна та цілеспрямована. Спокійна і витривала. Борець за справедливість. Сфера інтересів: технології, які змінять майбутнє.

Опублікував
Лужна Софія
  • Останні записи

    SK Hynix представила SSD на 300 Тбайт

    Компанія SK hynix, провідний світовий виробник напівпровідникової пам'яті, на прес-конференції представила ряд інноваційних розробок, покликаних…

    04.05.2024

    Bose випустила захищену колонку з 20-годинною автономністю

    Компанія Bose представила Bluetooth-колонку SoundLink Max, виконану у захищеному корпусі. Новинка підтримує керування через мобільний…

    04.05.2024

    Топ-5 прихованих функцій Viber, про які вам треба знати

    Месенджери стали невід'ємною складовою комунікації, вони спрощують спілкування на роботі, під час навчання або якщо ви знаходитесь…

    04.05.2024

    Як правильно очистити кеш у телефоні: прості способи

    Зазвичай вибирають гаджет з постійною пам'яттю від 128 ГБ для зберігання великих обсягів інформації та…

    04.05.2024

    Steam Deck 2: припущення про дату виходу, специфікації, ціна

    Питання в тому, коли ми побачимо Steam Deck 2, а не в тому, чи ми…

    04.05.2024

    Новий iPad 11 буде дешевшим за своїх попередників

    Компанія Apple має намір здешевити наступну базову модель iPad, щоб ще більше інтегруватися в ринок…

    04.05.2024