Що робити, якщо при завантаженні з Google Play пише “Недостатньо місця”

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Головна особливість сучасних смартфонів на Android – можливість встановлення програм. Спеціально для цього є офіційний магазин Google. Однак, іноді користувачі стикаються з проблемою, коли завантажити програму не виходить. У відповідь користувач отримує повідомлення “Недостатньо місця”. Що робити у такому разі?

Очищуємо пам’ять 

Неважко здогадатися, що якщо телефон видає помилку, пов’язану з нестачею місця встановлення програми, це означає, що на смартфоні закінчилася вільна пам’ять. Як її звільнити? Видалити зайві файли. Музика, фото, відео, інші програми – все це займає простір. Тому, якщо виникла потреба встановити програму, а пам’яті немає – просто видаліть непотрібні дані. 

Найпростішим способом буде деінсталяція якоїсь програми, якою ви не користуєтеся. Висока ймовірність, що воно важить стільки ж чи трохи більше, ніж той софт, що ви хочете встановити. А тому, видаливши додаток, ви зможете легко поставити новий. 

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо всі дані на смартфоні потрібні, та й програми встановлені лише найпотрібніші, можна очистити кеш. Для цього заходимо в “Налаштування”, шукаємо пункт меню “Програми” та по черзі клацаємо на кожну із встановлених програм. Відкриється меню, де потрібно знайти розділ “Очистити кеш”. Після цього буде видалено тимчасові файли, які можуть звільнити пару сотень мегабайт, а то й гігабайт вільного простору, щоб можна було встановити новий додаток. 

Купуємо картку пам’яті 

На деяких Android-смартфонах можна переносити програми на карту пам’яті. Перевірити це можна, перейшовши шляхом «Параметри» — «Програми» — вибрати потрібне. Якщо доступний пункт «Перейдіть до SD-карти», ви можете перенести програму на флешку. 

Всім іншим карта пам’яті теж знадобиться. Ви можете перенести на неї фотографії, відео та музику, щоб звільнити простір у внутрішньому сховищі. Так, з’явиться багато місця для встановлення нових програм. Карти пам’яті microSD зараз коштують дуже дешево, тому немає жодної причини не скористатися цим варіантом. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.