Як довше зберегти заряд на телефоні: Топ-10 способів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Війна, яку веде росія, триватиме впродовж зими, під час якої ворог може атакувати критичну інфраструктуру, зокрема електростанції.

Ось десять простих способів, які допоможуть заощадити батарею смартфона та продовжити його використання.

Вимкніть програми, які працюють у фоновому режимі

Багато програм продовжують працювати у фоновому режимі після припинення їх використання. Програми та ігри GPS, які відстежують ваше місцезнаходження, найбільше витрачають акумулятор.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На iPhone вимкнути програму так само просто, як отримати доступ до менеджера програм і видалити програму з екрана. Телефони Android мають більш детальні параметри керування живленням, ніж iOS, і експерти не рекомендують зупиняти програми самостійно.

Натомість ви можете обмежити здатність певних програм розряджати заряд батареї у фоновому режимі, а якщо ви використовуєте Android 9 або новішої версії, ви можете скористатися функцією адаптивної батареї операційної системи, розташованою в розділі «Акумулятор» системних налаштувань.

Вимкніть функцію розташування

Смартфони мають вбудований GPS, що зручно, коли ви хочете знати, як далеко ви від якогось місця, або якщо вам потрібно прокласти маршрут до найближчої кав’ярні. Але здебільшого користувачам така функція не потрібна. Вимкніть його, щоб заощадити заряд акумулятора.

Знайдіть програми, які витрачають найбільше заряду акумулятора

Snapchat, Facebook, WhatsApp Messenger, Netflix і Amazon Shopping також очолюють список додатків, які можуть повністю розрядити акумулятор. Також головним винуватцем енерговитрат є програма з прогнозом погоди. Відкрийте розділ «Акумулятор» системних налаштувань телефону та виберіть «Використання акумулятора» (у пізніших версіях Android). Натисніть біля будь-якої програми з високим відсотком використання, щоб побачити, як часто вона розряджає акумулятор у фоновому режимі.

Перегляньте налаштування програми, яка використовує велику кількість енергії акумулятора у фоновому режимі, чи можна вимкнути деякі з його фонових функцій. Наприклад, багато програм та соціальних мереж автоматично підключаються до Інтернету і оновлюють дані щогодини (або навіть частіше), навіть якщо ви не використовуєте їх активно.

Якщо на вашому телефоні встановлено ОС Android 9 або пізніша версія, ви можете обмежити можливість використання акумулятора у фоновому режимі на системному рівні. Знайдіть програму в розділі “Акумулятор” системних налаштувань, а потім знайдіть параметр “Фонове обмеження”.

Використовуйте режим польоту

Режим польоту заощадить заряд акумулятора, особливо коли ви в дорозі, а мережа постійно зникає, а телефон витрачає енергію на її пошук. Вимкнення Wi-Fi і Bluetooth також заощадить енергію.

Зменшити яскравість екрана

Знизьте яскравість екрана до комфортного мінімального рівня. У темряві вам точно не потрібна максимальна яскравість екрану. Важливим аспектом економії енергії є гучність, на якій ви слухаєте музику.

Переведіть телефон у сплячий режим

Щоб заощадити заряд акумулятора, ви можете перевести телефон у режим сну, коли ви ним не користуєтеся, наприклад уночі. Екран пристрою потемніє, а смартфон відобразиться вимкненим.

Повністю вимкніть телефон

Якщо ви не збираєтеся користуватися телефоном протягом кількох годин, вимкніть його, щоб заощадити енергію. Якщо ви йдете спати і не можете зарядити телефон, просто вимкніть смартфон.

Вимкніть графіку та анімацію

Щоб зменшити навантаження на акумулятор, вимкніть різні анімації та спецефекти. Чим складніша графіка, тим важче працювати процесорам і графічним чіпам у смартфонах.

Закрити повідомлення

Смартфони спочатку докладуть усіх зусиль, щоб зберегти енергію, переходячи в сплячий режим або переходячи в режим низького енергоспоживання, але якщо ви продовжуєте отримувати повідомлення, ви витрачаєте енергію.

Використовуйте режим польоту під час заряджання телефону

Коли у вас з’явиться можливість зарядити телефон, переведіть його в режим польоту і він буде заряджатися швидше, тому що використовує менше антен та інших процесів у фоновому режимі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.