Способи звільнити додаткове місце на Android

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Рано чи пізно практично кожен власник пристрою під керуванням Android стикається з проблемою нестачі пам’яті. Відбуватися це може з різних причин. Нижче буде розглянуто кілька ефективних методів, що допомагають збільшити вільне місце на девайсі.

Позбутися кешованих карт

Переважна більшість цього софту, що використовує у своїй роботі карти будь-якої місцевості, зберігає їх у пам’яті пристрою для подальшого доступу до них у режимі офлайн. І якщо це карта цілої країни, то вона може займати не один десяток мегабайт. Для її видалення в додатку Google Maps необхідно буде перейти в пункт «Скачані області», там знайти в запропонованому переліку зазначену, і, натиснувши кнопку «Видалити», позбутися її.

Видалити сміття з папки .thumbnails

Не кожен користувач знає, що коли він переглядає файли, що зберігаються в розділі «Галерея», то операційна система створює ескізи цих фото. Робиться таке з метою прискорення завантаження при подальшому їх відкритті. Користь від цього мало, а ось місця вони з часом можуть займати значне. Для їхнього видалення слід відкрити папку «DCIM», там перейти в підкаталог «.thumbnails», виділити всі ескізи та відправити їх у кошик.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Замінити софт

Найбільш потрібні програми, на жаль, можуть бути і дуже громіздкими. Але є практично рівнозначна за функціоналом альтернатива – звані полегшені (lite) версії цих програм. І місця вони займають значно менше, і економніше витрачають трафік.

Позбутися непотрібних даних у каталозі Download

Це те місце на пристрої Андроїд, куди надходить вся інформація, що завантажується користувачем з мережі. Як правило, після інсталяції будь-якої програми, завантаженої в папку Download інсталяційний файл, так і залишається там. Зрозуміло, що поступово цей каталог «роздмухується» до величезних розмірів. Зайшовши до нього, можна відсортувати непотрібні файли та видалити їх.

Повернутися до заводських налаштувань

Настійно рекомендується використовувати запропонований спосіб лише в тому випадку, коли всі інші, менш радикальні кроки не змогли допомогти. Хоча варто відзначити, що завдяки цьому методу можна звільнити додаткового місця значно більше, ніж будь-яким іншим чином. Тому що в результаті виконаних дій відбувається форматування пам’яті і всі дані, в тому числі і потрібні, видаляються. Тому рекомендується заздалегідь перенести важливу інформацію для збереження в інше місце. Порядок повернення буде таким:

  1. У розділі налаштувань перейдіть до «Резервне копіювання та скидання» (назва пункту може відрізнятися).
  2. Вибрати “Скинути налаштування”.
  3. Підтвердити дію.

Після перезавантаження пристрій повернеться до початкового стану.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.