Як зробити щоб смартфон швидше працював через безпечний режим Android

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 3 хв.

Якщо ваш Android-смартфон працює повільно, зависає або часто дає збій, ви можете визначити основну причину, перевівши пристрій у безпечний режим. Коли ви завантажуєте будь-який зі смартфонів у безпечному режимі, він відключає сторонні програми та багато віджетів. Якщо ваш пристрій працює нормально, значить винна стороння програма. Провівши наведені нижче процедури, ви можете усунути неполадки, щоб побачити, яке з них викликає проблеми. Далі гаджетом можна буде користуватися у звичайному режимі.

Реклама

Зникли дані у телефоні

Функція безпечного режиму стане в нагоді при діагностиці проблем зі смартфоном Android. Однак, якщо ви випадково активуєте безпечний режим на Android, ви не побачите свої програми та віджети. Не лякайтесь! Якщо ваш Android-смартфон знаходиться в безпечному режимі і ви не можете зрозуміти, як вийти з нього, виконайте наведені нижче дії, щоб вимкнути його.

Як вимкнути безпечний режим

Якщо ви випадково увімкнули безпечний режим на своєму телефоні, не панікуйте. Ви можете не бачити свої програми та дані, але всі вони у безпеці. Після завантаження з безпечного режиму можна отримати доступ до всіх своїх даних. Існують два способи вимкнути цей режим на Android-смартфоні.

Найпростіший спосіб вимкнути безпечний режим на Android-смартфоні – перезавантажити пристрій. Натисніть кнопку або поєднання кнопок, які ви зазвичай використовуєте для перезавантаження/вимкнення телефону. Зазвичай, це кнопка включення або її поєднання з кнопкою збільшення гучності. Телефонів багато, і докладно розповідати про кожен немає сенсу — інформацію можна знайти в інструкції або на запит у пошуковій системі ” як перезавантажити [назва телефону] ”.

Далі просто перезавантажте пристрій, і він запуститься у звичайному режимі, підвантаживши всі дані. Можна навіть зробити жорстке перезавантаження. Для цього треба утримувати вказані вище кнопки протягом тривалого часу (10-30 секунд), доки не згасне екран.

Але вимкнути безпечний режим можна і за допомогою панелі сповіщень. Щоправда, це спрацює не з усіма моделями. Але Android є досить гнучкою системою, і багато виробників користуються цим, виводячи в панель швидкого доступу ті налаштування, які вони вважають за потрібне.

Так, наприклад, Samsung пропонує відмінні від стандартного Android методи. До них входить відключення безпечного режиму через панель сповіщень. Якщо пристрій Android підтримує цю функцію, ви побачите постійне повідомлення про те, що на вашому пристрої ввімкнено безпечний режим, якщо витягнете шторку повідомлень з верхньої частини екрана. Торкніться сповіщення та виберіть «Вимкнути».

Як користуватися безпечним режимом Android

Якщо ви не випадково завантажили свій Android-пристрій у безпечному режимі, швидше за все ви хочете усунути деякі помилки. Після усунення несправностей ви можете вимкнути безпечний режим та повернутися до звичайного способу використання пристрою.

Щоб зрозуміти, яка програма гальмує телефон, спочатку перевірте, чи працює він швидше в безпечному режимі чи ні. Якщо він працює швидше, значить винна стороння програма. Тут ви зможете почати відсіювати програми , але пошук іноді займає досить багато часу, тому краще запастись терпінням.

Спочатку складіть список програм, які ви недавно завантажили. У безпечному режимі видаліть кеш та сховище програми, а потім перезавантажте телефон, щоб вимкнути безпечний режим. Щоб видалити кеш та сховище, перейдіть до «Параметри» > «Програми», виберіть потрібну програму та торкніться « Сховище та дані ». Далі видаліть їх.

Якщо проблеми усунуті, це означає, що ви знайшли програму, яка була відповідальна за помилки. Ви повинні видалити або хоча б перевстановити його. Однак, якщо проблеми не вирішені, повторіть кроки з іншими програмами , доки не знайдете потрібне. Як тільки ви знайдете та видаліте винуватця, перевстановіть програми, які ви видалили на шляху пошуку.

Видалення сховища програми видаляє дані користувача. Це означає, що вам доведеться налаштувати програму заново. Але це не дуже велика плата за те, щоб телефон знову почав працювати швидко, акумулятор служив довше, а корпус не грівся.

Чи варто користуватися безпечним режимом

Безпечний режим — відмінна функція, яка допоможе вам усунути проблеми на ваших пристроях Android. Особливо враховуючи, що він справді безпечний. Якщо ви бачите, що на телефоні зникли дані, це не означає, що їх насправді немає. Безпечний режим вимикається простим перезавантаженням.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ