iPhone 14 Pro проти Pro Max: який iPhone краще купити у 2022 році?

Серія iPhone 14 Pro, до якої входять стандартний iPhone 14 Pro і більший iPhone 14 Pro Max, пропонує кілька значних оновлень порівняно з базовою моделлю iPhone 14, але чи є якісь відмінності між двома моделями найвищого рівня?

Останні кілька років Apple продала кілька різних моделей iPhone, призначених для різних користувачів. Наприклад, iPhone SE історично є бюджетним пристроєм, що характеризується ностальгічним та звичним форм-фактором. Стандартні iPhone 14 і 14 Plus призначені для середнього користувача і включають безліч привабливих функцій. Але серія Pro кожної лінійки iPhone пропонує кращі технології, які Apple може запропонувати для смартфонів за преміальною ціною.

Apple представила Айфон 14 Про та Айфон 14 Про Макс на заході Far Out разом із кількома різними аксесуарами. Компанія також анонсувала три нові Apple Watch та оновлену версію AirPods Pro, але важливий аспект iPhone 14 був розкритий задовго до щорічного осіннього заходу.

Багато функцій, які виділяють iPhone 14 Pro, стали можливими завдяки iOS 16, наступній версії мобільної операційної системи Apple. Цей реліз був показаний публіці у червні 2022 року, але важливо розуміти зміни, які відбудуться в iPhone 14 Pro.

І iPhone 14 Pro, і 14 Pro Max мають оновлений дисплей із вирізом для камери у формі таблетки. Виріз, у якому з 2017 року розміщувалися датчики Face ID у iPhone, більше не зустрічається у преміальних моделях Apple. Натомість є виріз у формі таблетки для камери та датчиків, який пропонує розумний спосіб зробити мертвий простір привабливим. Він називається Dynamic Island і перетворює виріз у формі таблетки на мінливе середовище, в якому можуть розміщуватися оновлення статусу, поточні дії та живі дії наприкінці цього року. Хоча ця функція доступна на обох моделях iPhone 14 Pro, важливо відзначити, що додатковий простір екрану iPhone 14 Pro Max може відображати більше інформації про Dynamic Island.

Чи є різниця між 14 Pro та 14 Pro Max?

На відміну від попередніх моделей лінійки iPhone Pro, між iPhone 14 Pro та iPhone 14 Pro Max не так багато відмінностей. Як правило, на iPhone 14 Pro Max можна додати функціональність камери, але це не стосується iPhone цього року. Натомість обидві моделі мають модернізовану фронтальну камеру з автофокусом та новий основний 48-мегапіксельний датчик на задній панелі. В цілому, iPhone 14 Pro і iPhone 14 Pro Max поставляються з однією системою з трьома камерами і датчиком LIDAR. Однак обидва вони покращені порівняно з торішньою лінійкою iPhone 13 Pro.

Основна відмінність між iPhone 14 Pro та iPhone 14 Pro Max полягає в часі автономної роботи та розмірі екрану. За даними компанії, стандартний iPhone 14 Pro від Apple має 6,1-дюймовий дисплей та розрахований на 23 години відтворення відео. Однак додатковий простір усередині iPhone 14 Pro Max з 6,7-дюймовим дисплеєм використовується для акумулятора, розрахованого на 29 годин відтворення відео. Для користувачів, які шукають найбільший iPhone з найкращим часом автономної роботи, iPhone 14 Pro Max – найкращий вибір. I Phone 14 Pro має більш зручний розмір і, як і раніше, має всі функції преміум-класу, які відрізняють його від решти лінійки iPhone від Apple.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.