Бездротова зарядка смартфона – плюси та мінуси

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Більшість смартфонів, які знаходяться у середньому ціновому сегменті, мають підтримку бездротової зарядки на основі стандарту Qi. Принцип її простий і ґрунтується на електромагнітній індукції — усередині смартфона знаходиться «котушка, що приймає», яка отримує енергію від передавальної.

Потрібен лише спеціальний зарядний пристрій і більше не потрібні дроти. Багато автомобілів вже комплектуються вбудованими Qi зарядками для девайсів.

Розглянемо плюси та мінуси такого способу поповнення енергії.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Плюси:

Відсутність проводів . Достатньо покласти пристрій на зарядку і процес відразу піде;

Роз’єм зарядки на смартфоні не деформується , а це означає, що гаджет вас не підведе одного прекрасного дня неробочим роз’ємом;

Універсальність . Стандарт бездротової зарядки єдиний для всіх мобільних девайсів. Достатньо купити один раз таку зарядку.

Безпека . Ризик того, що несправний зарядний пристрій пошкодить смартфон дорівнює нулю. Більше того, зарядний пристрій спілкується зі смартфоном і здатний вибирати оптимальний режим поповнення енергії;

Довговічність . Бездротова зарядка надійніша, ніж звичайна. Ризик деформації штекера або дроту невеликий через стаціонарне використання.

Але не все так гладко, як здається, тож є й мінуси.

Невисока швидкість заряджання . Порівняно зі звичайною гаджет заряджатиметься повільніше. Все залежить від потужності зарядного пристрою. Але чим воно потужніше, тим більше нагрівання всієї конструкції;

Сильне нагрівання . Під час процесу електромагнітної індукції відбувається сильне нагрівання котушки. Високі температури шкодять акумуляторній батареї, що прискорює процес деградації. Траплялися випадки, коли від використання бездротової зарядки у смартфона відклеювався дисплей;

Прив’язка до зарядної станції . Щоб процес поповнення енергії йшов, пристрій має стикатися із зарядним пристроєм. Це не дуже зручно, коли немає зайвого місця на столі.

Незважаючи на вищезгадані мінуси, стандарт Qi активно розвивається. Можливо, смартфони майбутнього не матимуть жодних фізичних роз’ємів. На високі температури, які виникають у процесі заряду, виробники уваги не звертають – все одно більшість людей змінюють свої гаджети раз на 1-3 роки.

Особисто я сам користуюся бездротовою зарядкою – це дуже зручно. Чесно забув, коли використав дротовий варіант.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.