Названо 5 причин використовувати антивірус навіть на Windows 10/11

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Фактично, сучасній операційній системі Windows 10 або 11 зовсім не потрібен антивірус. З загрозами для функціонування операційної системи добре справляється вбудований захист. Якщо вона включена, навряд чи навіть навмисно можна буде заразити такий комп’ютер вірусом.

Але навіщо тоді потрібні антивіруси? Питання цілком собі логічне. Виробники антивірусного програмного забезпечення давно вже відсунули класичний захист від вірусів на другий план. На перший виходять інші функції такого софту. Пройдемося по кожній.

Захист від фішингу

Фішинг – технологія, що дозволяє підробити сайти або мобільні програми. Зовні такий сайт дуже схожий на оригінальний, але вчинення дій на цьому ресурсі може призвести до компрометації авторизаційних даних або навіть втрати грошей.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Простий приклад: до користувача в WhatsApp приходить посилання та повідомлення про те, що можна купити дорогий смартфон за півціни у відомому інтернет-магазині. Перейшовши за посиланням користувач потрапляє на зовні схожий сайт відомого бренду, здійснює оплату і залишається без товару та грошей.

Захист від фішингу, вбудований в антивірус, дозволяє захиститися від подібного. Звичайно, не на 100%, але найпопулярніші схеми фішингу враховує.

Захист платежів

Також відмінна функція антивіруса. Дозволяє використовувати захищену сторінку та покращене шифрування під час здійснення операцій з банківською карткою. При використанні такої опції ризик того, що дані карти можуть стати відомі третім особам, практично дорівнює нулю.

Функція дозволяє також безпечно зберігати дані ваших карток у спеціальному сховищі. У браузері зберігати таку інформацію точно не варто, хоча це і буває зручно.

Захист від збору даних

Сайти дуже часто відстежують наші дані та збирають найрізноманітнішу інформацію про користувача. Це потрібно в основному для вибору правильної реклами. У принципі, нічого такого такого немає, багато разів казав, що це давно стало світовою практикою.

Тільки от якщо відключити збір даних, то навіть комп’ютер працюватиме трохи швидше.

Блокування нав’язливої ​​реклами

Ви відвідуєте якийсь сайт, натиснете на посилання і відразу спливають різні вікна, вкладки або банери. Опція блокування реклами захистить вас від сильно агресивного маркетингу на веб-сайтах та мобільних додатках.

Але варто розуміти, що не завжди такі блокатори працюють коректно — часто трапляються ситуації, коли блокатори заважають нормальній роботі сайту.

Безпечне з’єднання та батьківський контроль

Багато антивірусів захищають вашу сполуку та аналізують трафік на предмет зовнішнього впливу на систему. Це також підвищує надійність захисту комп’ютера.

А за допомогою функцій батьківського контролю, більше не потрібно турбуватися про те, щоб ваша дитина відвідала якийсь шкідливий ресурс.

PS. Не варто користуватися безкоштовними антивірусами, краще вибирати платний продукт вітчизняного виробництва, який враховує менталітет російського хакера.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.