Назано 5 способів максимально ефективно використовувати ноутбук

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Сучасні ноутбуки – це надзвичайно потужні машини, але чи можемо ми отримати з них максимальну користь? Tech Radar вважає, що є кілька корисних порад та прихованих функцій, якими ви можете скористатися, якщо ваша відповідь на це питання негативна.

Перевага наведених нижче порад полягає в тому, що більшість з них може виконати будь-який користувач, незалежно від його рівня підготовки.

Подумайте, які програми встановити

Перед встановленням програми серйозно подумайте, чи потрібна вона вам. Принаймні, якщо ви не хочете працювати з ноутбуком, диск якого заповнений програмами та файлами. Тому що заповнення пам’яті завадить вашій системі стабільно працювати, внаслідок чого продуктивність почне падати.

Коли пам’ять заповнена приблизно на 80%, ви можете помітити, що ноутбук починає сповільнюватися – потрібно більше часу для завантаження Windows 10 або для завантаження програм.

Продовжіть термін служби акумулятора

Що стосується акумулятора вашого ноутбука, є одне правило, яке варто слідувати, а саме: не допускайте падіння ємності акумулятора нижче 40%. Також при зарядці намагайтеся уникати повної зарядки до 100% (зупиніться на 80% – 90%). Це продовжить час, протягом якого акумулятор ноутбука буде в хорошому стані.

Є також програмні налаштування, які можна використовувати, щоб підтримувати акумулятор в кращому стані. У Windows 10 є ряд зручних інструментів, які допоможуть вам вибрати правильні налаштування живлення для ноутбука. Щоб знайти їх, перейдіть до «Параметри» → «Система» → «Живлення та режим сну».

Синхронізуйте свій ноутбук та телефон

Якщо у вас ноутбук з Windows 10, операційна система Microsoft пропонує програму Your Phone, яка підключає ваш смартфон безпосередньо до вашого комп’ютера.

Програма «Ваш телефон» також дозволяє здійснювати телефонні дзвінки безпосередньо з ноутбука, надсилати текстові повідомлення, отримувати повідомлення та переглядати фотографії. Звичайно, програма працює не тільки з ноутбуками, але і з настільними ПК під керуванням Windows 10.

Слідкуйте за оптимальною температурою ноутбука

Тепло – ворог вашого ноутбука. Гарне охолодження ноутбука – це, безумовно, один із ключових моментів, якщо ви хочете отримати максимальну віддачу від свого пристрою.

Для цього важливо, де ви розміщуєте ноутбук під час використання. Найкраще використовувати його на твердій поверхні, наприклад, на столі, щоб унизу було простір для повітряного потоку. Ви також можете ретельно очистити вентиляційні отвори стисненим повітрям та придбати охолоджувальну підставку для ноутбука.

Використовуйте аксесуари для зручності

На додаток до охолодних підставок, про які ми згадували вище, існує ціла низка аксесуарів для ноутбуків. Багато аксесуарів можуть значно полегшити роботу з ноутбуком.

Бажаєте збільшити обсяг пам’яті ноутбука за допомогою додаткового сховища? Ви можете підключити зовнішній жорсткий диск до USB-порту та використовувати його для резервного копіювання або як додаткову пам’ять. Ви також можете купити USB-хаб для більшої кількості портів у ноутбуці або картридер для читання карток пам’яті.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.