Що робити, якщо телефон розряджається за ніч

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Коли акумулятор телефону розряджається днем ​​у процесі використання смартфона, це не здається великою проблемою.

Інша річ, коли батарея телефону стрімко йде з 90-100% заряду до нуля всього за ніч у режимі спокою. Є кілька причин, через які так відбувається.

Віруси

Розпізнати шкідливі програми на смартфоні без спеціального програмного забезпечення неможливо, т.к. вони працюють у фоновому режимі: їх не можна побачити у переліку активних процесів або програм. 

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Віруси допомагають зловмисникам використовувати ресурси смартфона для отримання особистих даних користувача. Ці процеси забирають левову частку живлення телефону, тому навіть у стані «спокою» пристрій швидко розряджається. 

Рішення: встановлення антивірусу або сканування через комп’ютер. 

Працюючий GPS

Навігатори та онлайн-картки відображають правильні відомості лише за умови увімкнення функції GPS. Програма через супутник визначає розташування смартфона. При активації деяких програм GPS може вмикатися автоматично та продовжувати працювати після виходу з них. Тому слід вручну відключати функцію, щоб заощадити заряд батареї. 

Активні програми

В середньому у користувача смартфона відкрито від 5 додатків. Іноді число сягає 10-15 штук. Деякі з них вимагають не тільки більше оперативної пам’яті, а й чималу частку енергії. Навіть у стані спокою програми можуть розрядити батарею телефону, якщо їх залишити на ніч. 

Безперервний пошук мережі

Смартфон може втратити зв’язок із супутником та мережею оператора. Пристрій активує функцію пошуку мережі, яка потребує багато енергії – акумулятор розряджається швидше в 2-3 рази. 

Вирішити проблему можна, звернувшись до оператора мережі. Потрібно з’ясувати, чому телефон постійно втрачає мережу. Або на ніч відключати смартфон, щоб він не запускав функцію пошуку. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.