Статті

Додаток Фітнес в iOS 16. Навіщо він потрібний і як працює

Share

iOS 16 – дивовижна операційна система, яка складається з безлічі нових дрібних функцій. Деякі з них знайомі нам давно, але їх переносять на інші розділи або перейменовують. Інші ж у прямому розумінні отримують нове життя, хоча не дуже зрозуміло, навіщо це потрібно: яскравий приклад – додаток Фітнес в iOS 16 , який вводить багатьох користувачів в оману. Воно працює без додаткових аксесуарів та допомагає користувачеві вести здоровий спосіб життя. Розповідаємо, навіщо до iOS 16 додали Фітнес і як ним користуватися навіть без Apple Watch.

Фітнес в iOS 16 – що це

Новий фітнес-додаток в Айфоні – вбудована програма для відстеження активності протягом дня. Працює вона на основі акселерометра в iPhone або ж за допомогою даних із додаткового аксесуару на кшталт Apple Watch, фітнес-браслету або інших смарт-годин. На перший погляд, програма може здаватися досить простою: сенс полягає в тому, щоб мотивувати власника iPhone більше рухатися, а він отримуватиме за це певні нагороди за досягнення результатів.

Якщо воно нагадує вам інші програми на зразок Mi Fit, то все так і є. Правда, на відміну від фірмових програм спортивних гаджетів, у Фітнесі немає режимів тренувань (принаймні, без Apple Watch точно): по суті, воно лише спостерігає за вами, відображає результат і дає ті самі нагороди за активність.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як настроїти Фітнес на iPhone

При першому запуску програми Фітнес вам буде запропоновано встановити мету активності на день: чомусь у Apple, на відміну від інших, вважають її в калоріях, а не в кроках чи пройденій відстані. Встановіть приблизний показник: можна поставити близько 200 калорій без проблем закриєте їх протягом дня. Але краще поставити якомога більше — так буде більше азарту закрити мету активності та отримати нові нагороди.

Вся активність, поки iPhone з вами, фіксується у додатку

Якщо натиснете Активність, у вас відкриється головний екран з усіма вимірами: тут відображаються кроки, відстань, спалені калорії, а зверху йдуть дні тижня. Натиснувши на будь-який з них, ви зможете побачити статистику за добу. Загалом вона дуже схожа на правду! У правому верхньому кутку є меню «Поділитися»: результат можна надіслати другу, але він чомусь приходить у вигляді кільця і ​​без будь-яких показників. Коротше, простіше зробити скріншот.

У Трендах відображатиметься вся ваша активність, але вимірювання зафіксуються трохи пізніше

Крім них, у додатку ще є Тренди: це оцінки різних видів активності, включаючи рухливість, дистанція, темп ходьби або бігу. Багато користувачів пишуть, що активність відстежується, а ось у трендах інформація не змінюється. Не переживайте: оцінка з’явиться не відразу, оскільки додаток збиратиме дані щонайменше 90 днів, щоб порівняти їх з показниками за минулий рік. Фітнес в iOS 16 точно не підвантажує даних з Mi Band 4 та програми Zepp Life. Напишіть у коментарях, чи синхронізуються ваші показники під час використання iPhone у парі з Apple Watch .

Показники активності можна винести як віджет на екран блокування : це може бути відображення спалених калорій у числовому вираженні, або кільце активності зі стрілочкою, що закривається при наближенні до мети на день. До речі, якщо iPhone куплений для дитини і в медкарті встановлено вік до 13 років, то Фітнес використовує хвилини на витрачені рухи, а не калорії – все для організму, що росте. Крім того, доступний віджет для головного екрану – великий чи маленький.

Навіщо потрібний Фітнес в iOS 16

Фітнес і Apple Fitness, що з’явився рік тому – різні програми. Те, що з’явилося цього року — лише невелика утиліта, щоб ви могли стежити за своєю активністю, не маючи Apple Watch або інших фітнес-гаджетів. Звичайно ж, із фітнес-сервісом від купертинівців загального практично нічого немає. З іншого боку, при використанні цієї програми вам не знадобиться нічого, крім iPhone – навіть передплата не потрібна, а це вже не схоже на Apple!

Тренування в Apple Fitness – це зовсім інше

З іншого боку, Фітнес в iOS 16 дублює Здоров’я вам так не здається? Ще один додаток з різними зведеннями та статистикою активності. Але відмінності є: у Здоров’ї зберігається вся інформація про ваше самопочуття, у Фітнесі лише ті дані, що сприяють здоровому способу життя.

У будь-якому випадку, це ще один серйозний крок Apple, щоб зробити своїх користувачів здоровішим. 

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Лужна Софія

Відповідальна та цілеспрямована. Спокійна і витривала. Борець за справедливість. Сфера інтересів: технології, які змінять майбутнє.

Опублікував
Лужна Софія
  • Останні записи

    Названо найкращі смартфони за співвідношенням ціни та якості за версією AnTuTu

    Фахівці бенчмарку поділилися своїм баченням найзбалансованіших смартфонів одразу у чотирьох категоріях, починаючи від бюджетників та…

    03.05.2024

    Apple зменшить ще одну деталь iPhone 16

    Якщо вірити представленим знімкам, компанія змінила систему бездротової зарядки. Про це пише портал 9To5Mac, посилаючись…

    03.05.2024

    Виробництво OLED-панелей для iPad Pro призведе до змін iPhone 16

    Перехід на OLED в iPad - це те, над чим уже багато років працюють. Незважаючи…

    03.05.2024

    JBL представила колонки у ретродизайні

    Компанія JBL представила в Індії лінійку нових портативних стовпчиків, дизайн яких виконали в ретростилі. Моделі…

    03.05.2024

    У WhatsApp з’явиться новий спосіб реакцій на фото та відео

    У месенджері WhatsApp з'явиться нова кнопка швидкого реагування. Як повідомляє портал WABetaInfo, вона змінить спосіб…

    03.05.2024

    Яким буде новий MacBook Air з чіпом M4 та нейромережевими функціями

    Поки Apple продовжує активно працювати над впровадженням нового покоління чіпів M4 з нейромережевими можливостями, ми…

    03.05.2024