Додаток Фітнес в iOS 16. Навіщо він потрібний і як працює

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

iOS 16 – дивовижна операційна система, яка складається з безлічі нових дрібних функцій. Деякі з них знайомі нам давно, але їх переносять на інші розділи або перейменовують. Інші ж у прямому розумінні отримують нове життя, хоча не дуже зрозуміло, навіщо це потрібно: яскравий приклад – додаток Фітнес в iOS 16 , який вводить багатьох користувачів в оману. Воно працює без додаткових аксесуарів та допомагає користувачеві вести здоровий спосіб життя. Розповідаємо, навіщо до iOS 16 додали Фітнес і як ним користуватися навіть без Apple Watch.

Фітнес в iOS 16 – що це

Новий фітнес-додаток в Айфоні – вбудована програма для відстеження активності протягом дня. Працює вона на основі акселерометра в iPhone або ж за допомогою даних із додаткового аксесуару на кшталт Apple Watch, фітнес-браслету або інших смарт-годин. На перший погляд, програма може здаватися досить простою: сенс полягає в тому, щоб мотивувати власника iPhone більше рухатися, а він отримуватиме за це певні нагороди за досягнення результатів.

Якщо воно нагадує вам інші програми на зразок Mi Fit, то все так і є. Правда, на відміну від фірмових програм спортивних гаджетів, у Фітнесі немає режимів тренувань (принаймні, без Apple Watch точно): по суті, воно лише спостерігає за вами, відображає результат і дає ті самі нагороди за активність.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як настроїти Фітнес на iPhone

При першому запуску програми Фітнес вам буде запропоновано встановити мету активності на день: чомусь у Apple, на відміну від інших, вважають її в калоріях, а не в кроках чи пройденій відстані. Встановіть приблизний показник: можна поставити близько 200 калорій без проблем закриєте їх протягом дня. Але краще поставити якомога більше — так буде більше азарту закрити мету активності та отримати нові нагороди.

Вся активність, поки iPhone з вами, фіксується у додатку

Якщо натиснете Активність, у вас відкриється головний екран з усіма вимірами: тут відображаються кроки, відстань, спалені калорії, а зверху йдуть дні тижня. Натиснувши на будь-який з них, ви зможете побачити статистику за добу. Загалом вона дуже схожа на правду! У правому верхньому кутку є меню «Поділитися»: результат можна надіслати другу, але він чомусь приходить у вигляді кільця і ​​без будь-яких показників. Коротше, простіше зробити скріншот.

У Трендах відображатиметься вся ваша активність, але вимірювання зафіксуються трохи пізніше

Крім них, у додатку ще є Тренди: це оцінки різних видів активності, включаючи рухливість, дистанція, темп ходьби або бігу. Багато користувачів пишуть, що активність відстежується, а ось у трендах інформація не змінюється. Не переживайте: оцінка з’явиться не відразу, оскільки додаток збиратиме дані щонайменше 90 днів, щоб порівняти їх з показниками за минулий рік. Фітнес в iOS 16 точно не підвантажує даних з Mi Band 4 та програми Zepp Life. Напишіть у коментарях, чи синхронізуються ваші показники під час використання iPhone у парі з Apple Watch .

Показники активності можна винести як віджет на екран блокування : це може бути відображення спалених калорій у числовому вираженні, або кільце активності зі стрілочкою, що закривається при наближенні до мети на день. До речі, якщо iPhone куплений для дитини і в медкарті встановлено вік до 13 років, то Фітнес використовує хвилини на витрачені рухи, а не калорії – все для організму, що росте. Крім того, доступний віджет для головного екрану – великий чи маленький.

Навіщо потрібний Фітнес в iOS 16

Фітнес і Apple Fitness, що з’явився рік тому – різні програми. Те, що з’явилося цього року — лише невелика утиліта, щоб ви могли стежити за своєю активністю, не маючи Apple Watch або інших фітнес-гаджетів. Звичайно ж, із фітнес-сервісом від купертинівців загального практично нічого немає. З іншого боку, при використанні цієї програми вам не знадобиться нічого, крім iPhone – навіть передплата не потрібна, а це вже не схоже на Apple!

Тренування в Apple Fitness – це зовсім інше

З іншого боку, Фітнес в iOS 16 дублює Здоров’я вам так не здається? Ще один додаток з різними зведеннями та статистикою активності. Але відмінності є: у Здоров’ї зберігається вся інформація про ваше самопочуття, у Фітнесі лише ті дані, що сприяють здоровому способу життя.

У будь-якому випадку, це ще один серйозний крок Apple, щоб зробити своїх користувачів здоровішим. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.