7 популярних способів обману під час продажу смартфонів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Сьогодні шахраї діють активніше. Вони користуються різноманітними схемами, з допомогою яких виманюють кошти користувачів. Існує кілька шахрайських схем, які застосовуються під час продажу смартфонів. З ними слід ознайомитися заздалегідь, щоб унеможливити втрату коштів.

Продаж смартфона за попередньою оплатою

Цей спосіб застосовується шахраями найчастіше. Для того, щоб виманити кошти, шахраї запитують невелику суму. При цьому на сам смартфон встановлюється відносно невисока (привабливіша) ціна. Це змушує потенційних клієнтів вносити передоплату.

Отримання знижки при внесенні передоплати

Подібною схемою нерідко користуються магазини-одноденки. Суть цієї обману у тому, що внесенні передоплати можна отримати знижку 40-50%. І тому, що в магазинах продаються популярні моделі і за оптимальною ціною, багато людей вносять передоплату.
Протягом кількох тижнів людині говорять про те, що відправлення на даний момент неможливе, оскільки зараз є великий обсяг замовлень. Безперечно, надалі можна буде оформити повернення коштів, але на це знадобиться чимало часу. Крім того, для суду необхідно буде підготувати відповідні докази.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Продаж смартфонів, що експлуатуються під виглядом нових

Досить часто люди, які працюють у магазинах, користуються телефонами, не купуючи їх. Через деякий час вони скидають налаштування до заводських, а також виставляють їх на продаж. У результаті людина платить за новий телефон, а отримує в розпорядження підтриманий.

Продаж копії під виглядом оригінального смартфона

Деякі моделі та марки телефонів активно копіюються. І здебільшого відрізнити копію від оригіналу візуально неможливо. Для цього потрібно провести тестування та перевірку. І люди, які не володіють необхідним досвідом, купують під виглядом оригіналу копію, переплачуючи при цьому значну кількість коштів.

Реалізація смартфона з певними ушкодженнями

Для реалізації цієї шахрайської схеми готується оригінальний корпус. Усередині розташовуються неякісні та неефективні процесори, чіпи. Для посилення ефекту на поверхню смартфона завдають заводські плівки. Про те, що людина купила неякісний гаджет, вона дізнається після оплати.

Продаж смартфонів із блокуванням

Безперечно, її можна зняти, але це спричинить додаткові витрати.

Реалізація бракованих телефонів

Деякі дефекти проблематично встановити візуально або при першому тестуванні. Тому люди нерідко одержують у розпорядження браковані моделі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.