Названо 6 порад, що робити з Apple Watch після попадання води

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Усі моделі Apple Watch, починаючи з найпершої, захищені від води. На жаль, на офіційному сайті Apple не заявляє, якому стандарту відповідає цей захист, але зазначає, на якій межі вони можуть використовуватися. Так, оригінальні Apple Watch та Apple Watch Series 1 захищені лише від бризок. Це означає, що плавати у них не можна. Apple Watch Series 2, 3, 4, 5, 6, 7 та 8 мають захист від води на глибині до 50 метрів. При цьому Apple Watch Series 7 та 8 додатково захищені від пилу за стандартом IP6X , що означає повний захист. І найзахищенішими в лінійці є Apple Watch Ultra . Вони мають захист від води на глибині до 100 метрів та від пилу за стандартом IP6X.

Як бачите, розумний годинник від Apple повинен безболісно перенести занурення у воду, особливо короткострокове. Але у багатьох користувачів все одно виникає питання: чи потрібно щось робити з їхнім годинником після того, як вони побували у воді? Зібрали для вас шість порад якраз на такий випадок.

Apple Watch в воде

На жаль, захист від води не є постійним і з часом може послаблюватися. Витримає годинник занурення чи ні, в першу чергу залежить від їх віку, наявності ремонтів, типу та температури води та умов, в яких вони експлуатуються. Тому краще, звичайно, уникати зайвого потрапляння води на годинник. Тим більше слід пам’ятати, що ушкодження, спричинені водою, не покриваються гарантією.

У більшості ситуацій після того, як ви витягли годинник з води, ніяких додаткових дій з ними робити не треба. Максимум, що можна зробити – це просто протерти їх ганчірочкою, яка вбере воду. Штатний захист повинен спрацювати як слід і не викликати жодних проблем із вашими Apple Watch.

Apple Watch – плавання

Починаючи з Apple Watch Series 2, годинник від Apple має спеціальний режим плавання. При його увімкненні система блокує екран і робить його нечутливим до торкання. Плюс до цього годинник перестає відтворювати будь-які звуки. При виході з цього режиму динаміки відтворюють гучний звук, за допомогою якого вода, що потрапила в них, витісняється назовні. Якщо ви точно знаєте, що ваші Apple Watch потраплять у воду, обов’язково включайте режим плавання. Зробити це можна так:

  • Активуйте екран годинника.
  • Відкрийте центр управління свайпом від нижнього краю екрана вгору.
  • Натисніть на піктограму з краплі.

Цей режим гарантовано допоможе очистити всі отвори годинника від зайвої рідини і краще захистить їх.

Як вимкнути Apple Watch

Якщо ж занурення виявилося несподіваним, і ви переживаєте за збереження вашого годинника, то слід на якийсь час його відключити і дати їм полежати в такому стані. Для цього необхідно:

  • Затиснути бічну кнопку під коліщатком Digital Crown .
  • Пересунути повзунок “Вимкнути” зліва направо.

Залиште годинник на деякий час до повного висихання всієї рідини. Після цього можна увімкнути їх, затиснувши бічну кнопку.

Як заряджати Apple Watch

Навіть якщо ви вжили всіх запобіжних заходів, включили режим плавання і добре протерли ваші Apple Watch, постарайтеся не заряджати їх відразу після того, як дістанете з води. Це убереже пристрій від різних замикань і в перспективі виключить проблеми з акумулятором. Краще почекати і розмістити годинник на зарядному пристрої, коли вони гарантовано просохнуть.

Силіконовий ремінець для Apple Watch

Стандартні силіконові ремінці відмінно витримують тривале перебування у воді, чого не можна сказати про тканинні та шкіряні. Вони здебільшого не є водостійкими, і на них постійна дія води може позначитися дуже негативно. Деякі з них в таких умовах експлуатації просто погано пахнуть.

Якщо ви знаєте, що ваша діяльність тим чи іншим чином пов’язана з постійною взаємодією з водою, слід використовувати виключно силіконові ремінці. Так, вони не такі красиві, як деякі шкіряні або нейлонові, але для таких умов будуть найкращим варіантом.

Чехол для Apple Watch

Багато користувачів для збереження корпусу свого годинника поміщають їх у спеціальні чохли. На жаль, вони просто не можуть бути герметичними. В іншому випадку вони б блокували доступ до коліщатка Digital Crown. Після занурення у воду слід знімати чохол і протирати як його, так і самі Apple Watch. Інакше воді значно складніше висохнути. В іншому випадку на металевому корпусі Apple Watch можуть залишитися важковидалені сліди через висихання в чохлі.

Виконуючи ці поради, ви гарантовано зможете зберегти свої Apple Watch у працездатному стані та уникнете проблем через попадання вологи. Але якщо ви спостерігаєте якісь збої після плавання, то обов’язково звертайтеся до сервісного центру, щоб фахівці розібралися з тим, що трапилося з вашим годинником. Можливо, їм знадобиться відновлення вологозахисту, а в якихось випадках і ремонт. Але такі випадки трапляються нечасто. Все ж таки Apple зробила захист від води в Apple Watch досить якісно.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.