6 варіантів обману під час продажу смартфонів

NEW YORK, NEW YORK - AUGUST 07: A Samsung Galaxy Note10 on display during Samsung Unpacked New York City at Barclays Center at Barclays Center on August 07, 2019 in New York City. (Photo by Bryan Bedder/Getty Images for Samsung)
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

При покупці стільникового телефону клієнта часто обманюють. Це відбувається навіть у салонах компаній, що мають, здавалося б, бездоганну репутацію. Нижче представлені найпопулярніші схеми махінацій, знаючи які покупець зможе захистити себе від шахрайства. В окремих випадках навіть заощадити на покупці аксесуарів.

Недостовірні цінники

Найпростіший спосіб обдурити довірливу людину – повісити неправильний цінник. Покупець, бачачи такий цінник, купує товар дорожче, ніж він коштує насправді. Зікрадену різницю забирають у кишеню. Шахрай може провести на ці кошти аксесуари та пакети послуг, щоб потім продати їх дорожче. Природно, що за такої махінації ніхто не виб’є покупцеві касовий чек. Найімовірніше йому напишуть товарну накладну.

Послуги

Шахрай може запропонувати наклейку бронескла або налаштування телефону. У цьому операція проводиться через касу. Про це можуть попросити прямо чи обдурити, сказавши, що послуга оплачується майстру. Правда в такому випадку зазвичай втрачає компанія, адже шахрай продає послугу дешевше за касову ціну.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Іноді підроблені аксесуари у салонах продають під виглядом оригінальних. Таку операцію одразу відстежити дуже складно. На виході покупець платить за дорогу оригінальну річ, а одержує підробку. Різницю в ціні покупець виводить на свій рахунок.

Підтримані телефони під виглядом нових

Тут все просто. Співробітники беруть телефон зі складів, користуються ними на втіху, потім виставляють на прилавок. Також новий телефон може здаватися в оренду, на чому співробітник не погано запрацює.

Продаж зайвих позицій при оформленні розстрочки

Продавець повинен продавати крім основного товару та аксесуари. І тут він запрацює більше. При цьому крім основної покупки в чек додають все, що потрібно продати. І якщо покупець помічає це і починає висловлювати невдоволення, його переконують, що без цього банк не схвалить кредиту.

Шахрайство з тарифними планами

Абонент приходить до салону за консультацією, а його переводять на дорожчий тариф, не питаючи згоди. Співробітник отримує бонус, компанія – прибутки.

Крадіжка персональних даних

Співробітники салонів отримують паспортні дані, номери ІПН та СНІЛЗ, коли ви вводите їх для оформлення кредиту чи інших продуктів. Після чого без відома власника його дані можуть бути продані або використані для переведення їх власника у потрібний НПФ. Покупець дізнається про такі махінації набагато пізніше ніж хотілося б.

Як уникнути обману:

  • Сміливо відмовитися від усіх пропозицій, що нав’язуються
  • Додаткова гарантія – обман. Телефон можна здати на гарантію у будь-якому салоні мережі, не потрібно їхати до спеціалізованих сервісних центрів.
  • Переглянути чек щодо зайвих позицій
  • Умови кредитних продуктів потрібно досконало вивчити до укладення договору
  • Завжди вимагати касовий чек, це допоможе уникнути обману та безперешкодно користуватися гарантією.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.