Топ-5 причин не купувати смартфони Samsung у 2022 році

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Samsung – провідний виробник смартфонів, який є лідером на ринках багатьох країн. Донедавна він тримав пальму першості й у Росії, доки припинив проставки нових пристроїв. Але для мене протягом останніх 4-5 років південнокорейські телефони були і залишаються, м’яко кажучи, спірними. І справа тут не в ціні, яка рік у рік б’є чергові рекорди, а в характеристиках Samsung . Мало того, що часто вони поступаються конкурентам, то ще з потенційно непоганою начинкою корейці примудряються зробити щось неймовірне, додаючи важку ложку дьогтю в бочку меду. Проте про все по порядку.

Дешеві смартфони Samsung

Мало хто знає, але не завжди телефони Samsung є унікальним продуктом корейських інженерів. Переважна більшість недорогих пристроїв бренду випускаються за ODM-контрактом. Тобто Samsung замовляє у умовних китайців всю розробку, а наприкінці — ліпить свій шильдик, виставляючи черговий ширвжиток за смартфон від надійного виробника.

Подібна модель співробітництва властива багатьом іншим виробникам техніки. Однак саме Samsung у гонитві за особистою вигодою допускає на ринок погані смартфон, який соромно було б виставляти навіть у якийсь підвальний магазин на AliExpress. Яскравий приклад – смартфон Samsung Galaxy A02.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ця модель з’явилася в Україні в 2021 році і відразу здобула славу одного з найпровальніших бюджетників. В особі Galaxy A02 ми отримали пристрій у кращому випадку зразка 2017 року, що набирає 56 тисяч балів у AnTuTu , має тьмяний TFT-екран і позбавлений навіть такої банальності, як мікрофон для шумоподавлення.

Екран Samsung Galaxy

Хоча Galaxy A02 отримав свого часу огидний TFT-екран, найчастіше Samsung намагається використовувати AMOLED-матриці з гарною яскравістю та контрастністю. Здавалося б, за це ми маємо хвалити корейців, але є два дуже важливі моменти. По-перше, 2022 року вже в лінійці кожного виробника є недорогі пристрої з AMOLED-екранами. По-друге, Samsung ніяк не бореться з мерехтінням, викликаним ШІМ.

Незабаром ви забудете про яскравість AMOLED через втому очей

У результаті, при тривалому використанні смартфона в домашніх умовах, коли немає необхідності викручувати яскравість на максимум, у багатьох людей виникає сухість в очах. Звичайно, хтось до цього звикає, але більшість конкурентів від Xiaomi до realme бореться із ШІМ, пропонуючи або активувати функцію DC Dimming , або автоматично пригнічуючи мерехтіння до прийнятних значень у районі 25-30%.

Смартфон для роботи

Фраза «смартфон для роботи» узвичаїлася приблизно кілька років тому, коли флагмани Samsung на процесорах Exynos видавали продуктивність на рівні середньобюджетних пристроїв. Захисники корейських гаджетів переконували критиків, що їм достатньо такої потужності, і телефон використовують виключно для роботи. Однак такий підхід до справи можна прийняти тільки в тому випадку, якщо ви не рахуєте гроші або змінюєте смартфон щороку, просто не встигаючи відчути посередність заліза при вирішенні базових завдань.

Заради справедливості, починаючи з Galaxy S21 чіпсети Exynos перестали страшно нагріватися, викликаючи найсильніший тротлінг. Але це стосується флагманів, а у середньобюджетному сегменті ситуація продовжує залишатися сумною. Один з останніх прикладів – смартфон Samsung Galaxy A53 на Exynos 1280. Набираючи понад 400 тисяч балів у AnTuTu, у грі Genshin Impact на мінімальних налаштуваннях графіки він видає 20-25 кадрів на секунду. Смартфон для роботи не інакше.

Звичайно, періодично Samsung оснащує свої пристрої чіпсетами Qualcomm, як це було у випадку Galaxy A52. Але й тут важливо обмовитися. Samsung Galaxy A52 хоч і працював на непоганому для 2021 року чіпі Snapdragon 720G , але коштував дорожче за конкурентів, а головне — пропонував всього 4 ГБ оперативної пам’яті в базовій версії. Вибачте, але цього мало навіть для роботи.

Телефон погано знімає

Не знаю чому, але за інших рівних смартфони Samsung завжди знімають гірше за своїх конкурентів. Так, це суб’єктивна думка, заснована виключно на особистому досвіді. Але є й пара об’єктивних показників, що змушують зрозуміти, що Samsung – не найкращий вибір для фотоаматора.

Візьмемо все той же Samsung Galaxy A53, чия камера на папері не тільки має високу роздільну здатність (64 МП), але й оснащена оптичною стабілізацією . Подивіться, які косяки вона припускає навіть у порівняно легких умовах, де неідеальний конкурент за аналогічні гроші розбиває Samsung на прах.

Подивіться, як Galaxy A53 змастив скелі
OnePlus Nord 2 за ті ж гроші знімає набагато чіткіше

Швидка зарядка Samsung

Швидка зарядка – поняття суперечливе. Хтось вважає, що його смартфон моментально відновлює енергію, хоча на це йде півтори-дві години, а комусь повільним видається результат у 30 хвилин на відрізку від 0 до 100%. А що Samsung?

Корейці називають швидкою, наприклад, швидкість зарядки Galaxy A53 (1:24 год.) з підтримкою адаптерів до 25 Вт та результат ультимативного флагмана Galaxy S22 Ultra (0:59 год.) з блоком живлення на 45 Вт. У той же час середньобюджетний Redmi Note 11 Pro+ 5G заряджається за 17 хвилин, підтримуючи адаптери на 120 Вт, і навіть дід realme 7 Pro зі своїм 65-ватним блоком відновлює енергію швидше за будь-якого Самсунга (37 хвилин).

Очевидно, що швидка швидкість зарядки смартфонів Samsung є тільки на тлі пристроїв Apple, а серед Андроїдів корейці залишаються статистами. Але й це не найстрашніше. У 2021 році комплектних адаптерів живлення втратили флагмани Samsung, а через рік до них додалися недорогі моделі. Тепер, купуючи собі черговий Galaxy, ви повинні додатково купити зарядний блок. А інакше ніяк. Природа сама себе не подбає.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.