Названо 10 помилок, які здатні вбити iPhone

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Незважаючи на те, що пристрої компанії Apple вважаються найнадійнішими, випадково допущені помилки в експлуатації можуть суттєво скоротити термін його життя. То як же не допустити цього?

Помилки, які можуть вбити iPhone

1. Bluetooth та Wi-Fi не відключаються ніколи

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Включайте їх лише тоді, коли вони вам потрібні. Якщо ви ними не користуйтеся, відключіть їх, щоб запобігти надмірній витраті енергії акумулятора.

2. iPhone працює без перезавантаження

Фахівці з Apple рекомендують перезавантажувати його хоча б раз на 2-3 тижні. Особливо це допомагає в тих випадках, коли смартфон підгальмовує або додатки взагалі починають вилітати.

3. Зарядка на всю ніч

Не залишайте пристрій заряджатися на всю ніч. Як тільки акумулятор зарядився на 100%, одразу ж від’єднуйте зарядний пристрій.

4. Використання Айфона в екстремальних погодних умовах

Айфон здатний нормально працювати при температурі від 0 до 35 градусів за Цельсієм. За температури вище 35 градусів смартфон починає нагріватися. І якщо своєчасно його не прибрати в більш прохолодне приміщення, акумулятор може вибухнути. Також не варто ним користуватися на вулиці у мороз, оскільки це значно скорочує термін життя акумулятора.

5. Використання неоригінального зарядного пристрою

Кабель в оригінальних зарядних пристроях швидко перетирається. А покупка нового коштує недешево. І щоб заощадити, багато власників вважають за краще купувати китайські підроблені зарядні пристрої, які можуть негативно позначитися на роботі акумулятора.

6. Телефон розряджаємо до 0%, після чого заряджаємо до 100%

В Айфонах та інших сучасних смартфонах використовують літієві акумулятори, для яких така схема зарядки не підходить. Вони розраховані на роботу в діапазоні від 50 до 80%, оскільки низький рівень заряду вбиває акумулятор так само, як надмірна зарядка на всю ніч.

7. Відсутність догляду

Щоденне носіння смартфона в кишені штанів або сумочці призводить до того, що в роз’ємах пристрою накопичується багато пилу та бруду, який може негативно позначитися на роботі пристрою загалом. Щоб уникнути цього, намагайтеся періодично прочищати роз’єм спеціальною голкою або зубочисткою.

8. Відсутня пароль для блокування екрану

На працездатність iPhone це ніяк не впливає, а ось на безпеку власника дуже навіть впливає, тому що зловмисники при крадіжці пристрою зможуть не тільки заволодіти вашою особистою інформацією, а й скористатися вашими програмами, наприклад, мобільним банком.

9. Дозвіл на отримання повідомлень від додатків

При встановленні програми запитують дозвіл на отримання повідомлень, які відображаються на головному екрані. З одного боку, це зручно, оскільки власник вчасно отримуватиме важливу інформацію. Але, з іншого боку, це значно витрачає заряд акумулятора. Тому з метою економії заряду розумніше буде надати дозвіл на надсилання повідомлень лише найнеобхіднішим додаткам.

10. Активна функція геолокації

Якщо ви дозволите всім встановленим програмам використовувати функцію геолокації, то акумулятор буде розряджатися в 1,5, а то й у 2 рази швидше. Щоб запобігти цьому, надайте доступ до геолокації лише навігаційним програмам.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.