Наскільки сильно втрачають ємність батарейки, якщо ними не користуватись рік

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Користувач порталу iXBT.com у вересні минулого року придбав 192 ААА-батарейки найвідоміших брендів. За рік він вирішив перевірити, наскільки змінилася ємність кожної з них.

У тестуванні користувача iXBT.com взяли участь шість моделей лужних батарейок: Duracell Ultra, Energizer Max+, Varta Longlife Power, GP Super, Lexman Standard, FLARX. Також автор статті для експерименту взяв два різновиди сольових батарейок: «Трофі» та найдешевші з «Ашана».

Насамперед оцінювалася зміна напруги в батарейках. Загалом виявилося, що у лужних воно знизилося на 0,7-2,1 %, у сольових – на 2-2,4 %.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Далі було виміряно такі показники, як ємність (мА*год), віддана енергія (мВтч), внутрішній опір (Ом). Після порівняння з результатами тестування 2021 року виявилося, що значення GP Super і Energizer Max Plus були навіть трохи вищі за торішні. Також одна з батарейок Varta Longlife Power показала приблизно ті ж результати, що й раніше, а інша – на 4% менше.

Крім того, батарейки Lexman Standard та Duracell Ultra за рік втратили 2-3% ємності. В одній з батарейок FLARX чомусь ємність була на 37% нижче за іншу.

У сольових батарейок «Трофі» за рік ємність практично не змінилася. У недорогих батарейок з «Ашана» вона знизилася на 3-5%.

Висновок

Як видно з результатів експерименту, ємність батарей навіть через рік залишається приблизно такою ж, як на самому початку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.