Названо 6 типів файлів, які можна видалити з телефону, якщо не вистачає пам’яті

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Рано чи пізно будь-який власник смартфона стикається з тим, що вбудоване сховище, а також встановлена ​​картка SD забиваються під зав’язку. Можливо, навіть хмарне сховище не рятує — суто технічно дуже складно вицідити всі файли, які можна перемістити туди. Зате вас завжди допоможе файловий менеджер телефону: за його допомогою в системі завжди можна знайти файли, які можна сміливо видаляти з телефону і не боятися за його працездатність. Більше того, ці файли потрібно прати не раз на рік, а якнайчастіше.

Щоб видалити файли з телефону, потрібно встановити будь-який сторонній файловий менеджер. Можна використовувати Total Commander або будь-який інший, що вам звичніше.

Protected Image – що це

У списку файлової системи у вас буде велика кількість папок. Одна з них – ” Protected Image “, створена для того, щоб користувачі смартфонів могли поміщати у спеціальне секретне сховище зображення та інші файли. Фішка в тому, що на деяких смартфонах туди копіюються зроблені знімки екрану та відео без вашого відома.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Через це там автоматично можуть бути дублікати, тому дана папка може розтягуватися до декількох гігабайтів, але виявити підробку вкрай складно. Отже, якщо не користуєтеся цим захищеним сховищем, обов’язково перевіряйте його, щоб не забивати пам’ять смартфона.

Як очистити кеш на Андроїд

Папок із кешем дуже багато. Через пошук їх можна знайти та видалити

Читачі нашого телеграм-чату регулярно цікавляться, як очистити кеш смартфону . Безперечно, можна скористатися програмами-оптимізаторами, які автоматично знайдуть системне сміття, або відстежувати цей процес вручну. Але навіть у найуважніших власників завжди знайдеться з десяток кешованих файлів, які краще видалити на користь смартфона.

Для цього у файловому менеджері вам необхідно ввести назву ” cache “, після чого відкрити розділ. Незалежно від того, наскільки ретельно ви стежите за своїм смартфоном, у цій папці може бути від кількох сотень мегабайт до кількох гігабайт системного сміття, яке можна сміливо видаляти, не побоюючись наслідків.

Що таке thumb у телефоні

Мініатюри можна сміливо видалити з телефону

Після оновлення системи потрібно перевірити смартфон на наявність thumb-файлів , так як в Android 12 багато відеоплеєрів стали зберігати ескізи переглянутих відео на згадку. Як ви зрозуміли, thumbnails – це папка для зберігання мініатюр фотографій або відеофайлів, які відображаються у галереї у вигляді ескізів.

Система створює для них стислі варіанти для перегляду та прискорення завантаження файлу. Чим більше медіафайлів у вашому телефоні, тим більше забивається пам’ять і гальмує система. Тим більше, варто видалити вміст папки, якщо ви не забороняли смартфону створювати мініатюри – то буде тільки краще!

Debug log на Android

Debug Log — папка зі звітами про помилки

Будь-який розумний пристрій, будь то смартфон, смарт-годинник, планшет або комп’ютер, створює текстовий файл про успішні або помилкові операції додатків. Він потрібний для пошуку причини зависання програми, але хоч і носить інформативний характер, але іноді досягає якихось неймовірних розмірів.

При цьому таких файлів можуть бути десятки, або навіть сотні. Зазвичай вони зберігаються в папці BugReportCache і їх можна сміливо видаляти без шкоди для смартфона. Щоб зрозуміти, який файл важить найбільше , потрібно вибрати сортування за розміром файлу, після чого видалити найбільші або все відразу.

Чи можна видаляти файли EXO

Нещодавно програма YouTube на Android стала кешувати вдвічі більше даних, в результаті чого багато користувачів помітили гостру нестачу пам’яті навіть на нових смартфонах. Вся справа у файлах з розширенням .exo – це відеоконтенту, які використовуються YouTube на Android.

Відтворити його окремо не можна, оскільки файл є частиною ролика. Він формується із кількох частин, тому їх можна відкрити за допомогою VLC або Mozilla Firefox. Крім того, на смартфонах Motorola він відповідає за обробку даних, але його можна сміливо видаляти, щоб очистити пам’ять.

ZIP файлы на Андроид

ZIP-папки зазвичай залишаються після скачування прошивок та додатків

Якщо часто завантажуєте якісь програми, прошивки або інші дані, то в смартфоні часто виявляються ZIP-файли – стислі папки з контентом для зручного зберігання. Крім того, їх зручно передавати повністю, закинувши туди всі необхідні дані.

ZIP на комп’ютері та смартфоні — те саме, тому відкриваються без додаткових додатків. Серед них може бути програма, яку ви вже встановили на телефон, але сам установник залишився. Просто введіть ” zip ” у пошуковому рядку файлового менеджера, після чого видаліть ці файли – заощадите кілька гігабайт.

Ці типи файлів можна сміливо видаляти з телефону, але переборщувати не варто – краще позбавлятися найбільших, а дрібні можна залишити – від них не буде шкоди. Найчастіше оптимізатори не бачать ці файли, тому необхідно час від часу перевіряти їх вручну. А ще краще, якщо після чищення ви перезавантажите смартфон.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.