Чому краще не купувати новий iPhone, а відремонтувати старий

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 3 хв.

Після кожної презентації Apple з усіх боків чути одне й те саме питання: чи варто міняти старий iPhone на представлений? Рік у рік користувачі продовжують його ставити, а останнім часом він, здається, звучить ще частіше. І говорити це може лише про одне — покупці не можуть знайти реальних причин, щоб змінити старі пристрої на нові . Якщо раніше перехід від покоління до покоління був помітний неозброєним поглядом, то тепер такого немає. Згадайте, якими чергами зустрічали iPhone 6 після iPhone 5. Або iPhone X після кількох років практично однакового дизайну шісток та сімок.

Реклама

У новій лінійці можна виділити лише iPhone 14 Pro та iPhone 14 Pro Max. Вони зробили якісний стрибок вперед у порівнянні з iPhone 13 Pro та iPhone 13 Pro Max. Принаймні ті, хто зважиться на покупку новинок, точно зрозуміє, що в нього в руках новий пристрій. Але вартість нових прохань може відлякати. У цьому слід просто привести старий iPhone у порядок і продовжувати користуватися ним, як і раніше. Давайте разом розберемося, чому краще відремонтувати старий телефон та не витрачати гроші на новий.

Чи варто купувати iPhone 14

Погодьтеся, що вже давно в базових версіях Айфонів ми не бачили якихось серйозних інновацій. Останнє, що можна згадати – це поява у всіх без винятку iPhone 12 OLED-екрана. Все найновіше Apple зберігає для моделей Pro-серії. Хочеш все найкрутіше — будь ласка, заплати. Однак далеко не всім потрібні можливості, які дають прохання. Деякі хочуть звичайний айфон без зайвих наворотів.

Якщо подивитися на всі iPhone, які Apple залишила у продажу, то може скластися дуже дивна ситуація. Якщо винести за дужки iPhone SE, то в Купертіно залишили у продажу три, по суті, однакові моделі смартфонів: iPhone 12, iPhone 13 і iPhone 14. Відмінності між ними настільки мінімальні, що купівля найновішої версії втрачає взагалі будь-який сенс.

У зв’язку з цим все більше користувачів замислюються над тим, щоб продовжити життя своїм пристроям. Днями виходив матеріал, у якому розповідали, як можна зробити старий Айфон краще . За допомогою цих порад можна збільшити швидкодію вашого смартфона. Але що робити, якщо час роботи залишає бажати кращого? Та й до вологозахисту після кількох років почали з’являтися питання?

Заміна акумулятора на iPhone

Насамперед, якщо ви всерйоз вирішили відмовитися від заміни вашого смартфона на новий, обов’язково слід подумати про заміну акумулятора. Наприклад, для iPhone 11 ця процедура коштує біля 2000 гриень у перевіреному сервісі з відновленням вологозахисту. Але спочатку визначте залишкову ємність батареї. Для цього необхідно:

  • Відкрийте параметри.
  • Перейти до розділу “Акумулятор”.
  • Виберіть “Стан акумулятора”.

Якщо значення максимальної ємності знаходиться нижче 85%, слід звернутися до сервісного центру для заміни батареї . Навіть зараз це досить швидкий процес. Жодних проблем з постачанням запчастин для Айфонів до нашої країни не спостерігається. Можливо, доведеться почекати пару днів акумулятор безпосередньо під вашу модель Айфона, але в більшості випадків запчастини є в наявності. Їх можна навіть купити окремо для самостійної заміни у спеціальних магазинах. Сама заміна в нормальному сервісному центрі здійснюється досить швидко, тому ви навіть не встигнете скучити за вашим iPhone.

Вологозахист Айфона

Окремо раджу звернути увагу на стан вологозахисту. Починаючи з iPhone 7, у кожному смартфоні від Apple є якийсь стандарт захисту від води . На жаль, виробник не дає гарантії на пошкодження, завдані водою, і, до того ж, згодом вона може погіршуватися. Щоб у невідповідний момент ваш смартфон просто не “потонув”, слід відновити вологозахист. У хорошому сервісному центрі за це попросять у районі 500 гривень , але якщо телефон випадково впаде у воду, ця процедура заощадить вам декілька тисяч гривень. Непогана страховка, так?

Добре, що практично у будь-якому сервісному центрі це досить легко можуть зробити. Якщо вашому смартфону два роки або навіть більше, то обов’язково попросіть фахівців оцінити її стан і за потреби замовте відновлення. Тим більше що коштуватиме це зовсім небагато, але зможе вберегти від великої кількості проблем.

У більшості випадків цих дій буде достатньо, щоб ваш айфон отримав нове життя. Якщо при цьому ще переклеїти захисне скло і як слід очистити смартфон від брудних слідів, то можна взагалі отримати пристрій у стані як “з коробки”. Головне – переконайтеся, що всі інші функції у вас працюють нормально і не потрібно замінити щось ще. У будь-якому випадку, з урахуванням поточного рівня цін на нові пристрої саме технічне обслуговування старого айфона бачиться мені найбільш раціональним рішенням.

Тільки власники iPhone 11 або ще старіших смартфонів можуть подумати про покупку нового. І те, кілька софтових хитрощів разом із невеликим ТО, можуть заощадити вам пристойну суму і дозволять спокійно дочекатися моменту, коли Apple дійсно оновить свої базові айфони, а не просто підсуне торішню модель з великим екраном.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ