Смартфони

5 способів зробити старий iPhone кращий і не купувати новий

Share
Час читання: 4 хв.

iPhone – один з найбажаніших пристроїв для великої кількості людей. Швидше за все це відбувається через його вартість. Адже для багатьох ціна смартфонів від Apple є недосяжною. У зв’язку з цим досить дивно виглядають користувачі, які в день виходу в продаж нових моделей поспішають купити їх замість свого торішнього. Особливо кумедно це виглядало при заміні iPhone 12 на iPhone 13. Коли в смартфоні змінилося лише розташування модулів основної камери та процесор.

На щастя, все більше користувачів починають ставитися до подібних покупок раціональніше. І переходять до заміни своїх гаджетів раз на два роки або ще рідше. Якщо ви дотримуєтеся такої думки, то спеціально для вас зібрали п’ять порад, як можна продовжити життя вашому Айфону.

Замінити акумулятор на iPhone

Якщо оцінювати Айфон об’єктивно, то продуктивність, яку закладає Apple, дозволяє йому працювати не менше трьох років. Отже, ви навіть не помітите, що ваш смартфон застарів. Після закінчення цього терміну можливі вже невеликі налагодження, але і це на смартфонах Apple – рідкість. Єдине, що почне впадати у вічі дещо раніше — це час автономної роботи. На жаль, знос акумулятора в Айфон стає добре видимим до кінця другого року експлуатації. Тому в першу чергу перевірте залишкову ємність батареї:

  • Відкрийте налаштування.
  • Перейдіть до розділу “Акумулятор”.
  • Виберіть “Стан акумулятора”.

Якщо максимальна ємність менше 85%, можете сміливо звертатися в сервісний центр для заміни батареї. Це буде значно дешевше, ніж придбання нового пристрою. Якщо ж ємність більша за 85%, то із заміною можна почекати. Новий акумулятор вдихне друге життя у ваш iPhone, і підстав для заміни більше не буде.

Чи можна інсталювати оновлення на iPhone.

Кожне велике оновлення iOS найчастіше орієнтоване на нові пристрої. Саме на них та смартфонах попереднього року операційка працює найкраще. При цьому старі айфони можуть практично не отримати жодних нововведень, крім класичних для Apple поліпшення продуктивності та стабільності. За своїм досвідом можу сказати, що поспішати із встановленням великих апдейтів на старі пристрої точно не варто.

Зачекайте кілька днів з моменту релізу, а краще за тижні. Перегляньте відгуки власників таких самих пристроїв, як у вас, і тільки після цього приймайте рішення про встановлення. Зверніть увагу, що це стосується лише великих оновлень. Дрібні слід встановлювати у будь-якому випадку, оскільки у них виправляються помилки попередніх версій. Такий підхід до нових версій операційної системи дозволить зберегти продуктивність вашому Айфону.

Як почистити пам’ять на Айфоні

Напевно, ви помічали, що чим більше даних зберігається на вашому смартфоні, тим повільніше він починає працювати. У такій ситуації намагайтеся видалити непотрібні програми з пам’яті пристрою. Мало того, що ви зможете звільнити місце під справді важливі речі, то ще й підвищите швидкодію.

Те саме стосується і зайвих файлів, які зберігає iPhone. Особливо сильно забивається папка “Завантаження” , якщо ви регулярно щось завантажуєте за допомогою Safari:

  • Відкрийте додаток “Файли” на вашому Айфоні.
  • Перейдіть на вкладку “Огляд”.
  • Виберіть “Завантаження”.

Саме тут зберігається те, що будь-коли було завантажено з мережі. Обов’язково видаліть звідси сміття. Деяких користувачів здивує, скільки там можна знайти цікавого.

Як перезавантажити Айфон

Свого часу мені довелося використовувати iPhone 6 Plus та iPhone X по три роки кожен. Тому досвіду щодо покращення швидкодії смартфона через кілька років після виходу у мене більш ніж достатньо. На жаль, багато користувачів нехтують однією простою річчю, яка на деякий час значно збільшує продуктивність їх пристроїв – це перезавантаження.

  • Щоб перезавантажити iPhone з Face ID , відкрийте налаштування, перейдіть до розділу “Основні” і внизу натисніть кнопку “Вимкнути”.
  • Для перезавантаження iPhone з кнопкою “Додому” затисніть кнопку блокування до появи слайдера вимкнення.

Так, за допомогою банального перезавантаження можна на якийсь час домогтися того, що смартфон працюватиме краще. Цей простий крок дозволить операційній системі видаляти тимчасові файли та звільняти оперативну пам’ять. А в деяких ситуаціях він вирішить навіть дрібні софтові проблеми. Якщо регулярно перезавантажувати iPhone , то ви можете здивуватися тому, наскільки якісно він може працювати навіть через кілька років. Навряд чи смартфони на Андроїд можуть похвалитися тим самим.

Скидання Айфону до заводських налаштувань

Якщо ж ви всерйоз хочете продовжити життя вашому Айфону на кілька років, то можете скористатися кардинальним способом для поліпшення швидкодії. Скидання до заводських налаштувань разом із новим акумулятором, по суті, дадуть вам новий пристрій. Наче його тільки витягли з коробки. Ця порада пов’язана з ризиком втрати деяких даних, адже відновлювати Айфон із резервної копії буде неможливо. Однак багато програм зберігають дані у власній хмарі, тому проблем не повинно виникнути. Можлива лише втрата важливих SMS-повідомлень. Однак їх можна зберегти у вигляді скріншотів у галерею.

Тим, хто зважився на скидання, необхідно виконати такі дії:

  • Відкрийте параметри.
  • Перейдіть до розділу “Основні”.
  • Перейдіть у самий низ і виберіть “Перенесення або скидання iPhone”.
  • Натисніть на “Стерти контент та налаштування” та дотримуйтесь інструкцій на екрані смартфона.
  • Після того, як Айфон увімкнеться, обов’язково налаштуйте його як новий.

У такій ситуації потрібно вручну встановити на нього всі програми та налаштувати синхронізацію в окремих програмах. Але те, наскільки швидше працюватиме Айфон, вас, швидше за все, приємно здивує.

Ці прості поради допоможуть кілька років не замислюватися про заміну смартфона та заощадити досить кругленьку суму. Головне — не закидайте свій пристрій і періодично упорядковуйте його. Завдяки цьому Айфон прослужить вам вірою та правдою не один рік.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: iPhone
  • Останні записи

    Наступний iPhone від Apple обіцяє бути одним із найдешевших

    Наступною моделлю має стати iPhone SE 4, за умови, що не буде затримок. Його вихід…

    22.09.2024

    Розбір iPhone 16 розкрив спрощену систему заміни акумуляторів

    Модельний ряд iPhone 16 отримав кілька покращень у плані ремонтопридатності. Найбільш значущим нововведенням є використання…

    22.09.2024

    Нова Siri з Apple Intelligence може бути представлена раніше запланованого

    Згідно з останнім випуском інформаційного бюлетеня Марка Гурмана Power On, оновлена версія Siri з використанням…

    22.09.2024

    Низький попит призведе до падіння цін на iPhone 16

    Попри високі очікування, початкові продажі iPhone 16 виявилися нижчими за прогнозовані. Аналітики вважають, що причиною…

    22.09.2024

    Джоні Айв у співпраці з OpenAI створюють смартфон, який переверне ринок

    Легендарний колишній дизайнер Apple Джоні Айв спільно з OpenAI, яка останнім часом привертає багато уваги…

    22.09.2024

    iPhone 16 Pro Max пройшов перевірку на міцність від JerryRigEverything

    Автор YouTube-каналу JerryRigEverything продовжує тестувати на міцність популярні смартфони, і його нове відео присвячене флагманському…

    22.09.2024