Статті

Як розігнати смартфон Xiaomi. Потрібно лише вимкнути одне налаштування

Share
Час читання: 3 хв.

Здається, продуктивність мобільних процесорів досягла такого рівня, що навіть виробники смартфонів не можуть наздогнати їх потужність. Яскравий приклад – флагманські чіпсети Qualcomm Snapdragon. Незважаючи на енергоефективний техпроцес, вони сильно гріються і вже за кілька хвилин активних навантажень втрачають у продуктивності. Але така проблема властива не тільки пристроям на Qualcomm, а взагалі всім смартфонам Xiaomi.

Виною тому є вбудований сервіс, який примусово обмежує можливості гаджета. Його робота призводить до того, що навіть у випадку, якщо ви виставите в улюбленій грі максимальні налаштування графіки, зовні картинка виглядатиме непримітно, і навіть на потужному процесорі вам не вдасться досягти стабільної частоти кадрів. Погодьтеся, ситуація не з приємних, тому настав час щось міняти.

Чому гальмує телефон

Програмні обмеження продуктивності позначаються далеко не лише на ігровому процесі, адже смартфон – багатофункціональний пристрій. Допустимо, ви вирішили обрізати відео, а потім поставили його на рендеринг у редакторі. На виконання цієї операції девайсу теж потрібні чималі ресурси, але обмеження Xiaomi не дають смартфону розкритися повною мірою, через що очікування кінцевого результату перетворюється на муку.

Деколи ситуація доходить до абсурду, і телефон глючить навіть під час виконання базових сценаріїв. Звичайно, у цьому може бути вина слабкого заліза (особливо, якщо ви користуєтесь старим чи бюджетним пристроєм). Але іноді фризи при перегортанні сторінок можуть проявитися навіть на флагманах. І ось тут стає ясно, що проблема полягає аж ніяк не в посередніх можливостях смартфона, а в програмних обмеженнях.

Процесор вашого мобільного пристрою йде в тротлінг, щоб зберегти оптимальну температуру і просто не згоріти. Міра корисна, але, як вже було сказано раніше, нерідко вона є надмірною. Тому для прискорення Xiaomi в іграх та при виконанні інших завдань потрібно вимкнути сервіс Joyose, який навмисно уповільнює смартфон.

Joyose – що це

Щодо призначення Joyose існують полярні думки. Служба належить до попередньо встановлених програм на китайських смартфонах і, як передбачається, відповідає за роботу розважальних сервісів. Ще одне потенційне завдання — збирання інформації про користувача.

Перегорнувши кілька сторінок тематичних форумів, мені таки вдалося знайти справжнє значення програми Joyose . Виявляється, служба не пов’язана з розважальними сервісами, а просто обмежує продуктивність пристрою. Ось вам приклад від автора YouTube-каналу i-shoppers . Є смартфон Xiaomi 12 Lite на досить холодному та стабільному процесорі Snapdragon 778G, який набирає понад 500 тисяч балів у AnTuTu. У популярній грі Genshin Impact ви можете навіть виставити максимальні налаштування графіки, але дійсно картинка буде виглядати зернистою при коливанні частоти кадрів 25-30 fps.

В принципі це грабельні показники, але Xiaomi 12 Lite з його Snapdragon 778G здатний на більше, що доводить примусове відключення Joyose. Деактивувавши сервіс, ви зможете залишатися на максимальних налаштуваннях графіки, але при цьому картинка стане більш деталізованою, а частота кадрів зросте до 40-45 fps. Серйозний приріст, правда?

Безумовно, зняття обмежень продуктивності має побічні ефекти, про що я теж розповім. Але сам факт наявності способу, що дозволяє прискорити Xiaomi, Redmi або POCO вже заслуговує на увагу. Тому негайно починаємо розбиратися, як вимкнути Joyose.

Як прискорити Xiaomi

Якщо вас не влаштовує швидкість роботи вашого Xiaomi, то насамперед рекомендую ознайомитися зі звичними способами зробити його швидше. Якщо інших надій немає, то приступайте до відключення Joyose:

  1. Відкрийте налаштування смартфона.
  2. Перейдіть до розділу «Програми», а потім – «Всі програми».
  3. Натисніть кнопку з трьома точками.
  1. Виберіть «Показати всі програми».
  2. Знайдіть у списку Joyose і відкрийте сторінку його налаштувань.
  3. Натисніть кнопку «Закрити».

Ну от і все. Тепер Xiaomi працюватиме швидше, і виявиться це аж ніяк не тільки в іграх. Також відключення Joyse дозволяє зберегти частоту оновлення екрана, якщо в деяких програмах вона падає, а ще сервіс перестане споживати мобільний трафік.

Чому нагрівається телефон

Після того, як ви відключите Joyose і зніміть тим самим обмеження продуктивності , ви помітите не тільки збільшення швидкості роботи смартфона , але й підвищення температури корпусу. У випадку Xiaomi 12 Lite, на який я посилався раніше, пристрій нагрівається до 46°C, хоча до зняття обмежень показники трималися в районі 42°C на прикладі гри Genshin Impact з максимальними налаштуваннями графіки.

Через підвищення температури смартфону доводиться вжити інших обмежувальних заходів, щоб зберегти працездатність пристрою. Зокрема, він знижує яскравість. Тобто ви можете викрутити повзунок на максимум, але екран все одно буде не яскравішим за 65 кд/м2. У домашніх умовах цієї яскравості цілком достатньо, але на вулиці вже обмаль. Втім, хто ходить гуляти до парку, щоб пограти у Genshin Impact?

Також нагрівання позначається на автономності пристрою. Якщо смартфон починає використовувати максимальні оберти, то і розряджається він швидше. У майбутньому через постійних може або сильніше просісти ємність акумулятора, або гаджет взагалі вийде з ладу. Однак доказів я не наведу, це лише припущення. Тож вирішуйте самі – вимикати або залишати Joyose активним.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Наступний iPhone від Apple обіцяє бути одним із найдешевших

    Наступною моделлю має стати iPhone SE 4, за умови, що не буде затримок. Його вихід…

    22.09.2024

    Розбір iPhone 16 розкрив спрощену систему заміни акумуляторів

    Модельний ряд iPhone 16 отримав кілька покращень у плані ремонтопридатності. Найбільш значущим нововведенням є використання…

    22.09.2024

    Нова Siri з Apple Intelligence може бути представлена раніше запланованого

    Згідно з останнім випуском інформаційного бюлетеня Марка Гурмана Power On, оновлена версія Siri з використанням…

    22.09.2024

    Низький попит призведе до падіння цін на iPhone 16

    Попри високі очікування, початкові продажі iPhone 16 виявилися нижчими за прогнозовані. Аналітики вважають, що причиною…

    22.09.2024

    Джоні Айв у співпраці з OpenAI створюють смартфон, який переверне ринок

    Легендарний колишній дизайнер Apple Джоні Айв спільно з OpenAI, яка останнім часом привертає багато уваги…

    22.09.2024

    iPhone 16 Pro Max пройшов перевірку на міцність від JerryRigEverything

    Автор YouTube-каналу JerryRigEverything продовжує тестувати на міцність популярні смартфони, і його нове відео присвячене флагманському…

    22.09.2024