Найкращі безкоштовні VPN-сервіси для України в 2022 році

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

VPN розшифровується як «Віртуальна Приватна Мережа», і це просто віртуальна мережа, яка створює безпечне та анонімне з’єднання між вами та Інтернетом. Багато людей встановлюють VPN для доступу до певних інтернет-ресурсів, які чомусь недоступні в Україні. Наприклад, коли в один момент заблокували російські соцмережі та сайти, частина людей продовжувала ними користуватися, але вже за допомогою VPN. Але насправді програма не тільки дозволяє обійти блокування, але і має інші корисні функції.

Які переваги VPN?

Перш ніж відвідати список найкращих і найважливіших безкоштовних VPN-сервісів, кілька слів про переваги цього ресурсу та про те, чому варто завантажити його на свій телефон або комп’ютер.

  • Повна приватність. VPN приховує вашу історію веб-перегляду від вашого інтернет-провайдера. Змініть своє місцезнаходження та інтелектуальну власність. Якщо ви хочете використовувати публічний Wi-Fi і вирішите платити онлайн, захистіть свої дані.
  • Підвищена швидкість інтернету. Іноді інтернет-провайдери «штучно» знижують швидкість передачі даних, тому клієнти вибирають дорожчі тарифи. За допомогою VPN цього можна уникнути, оскільки ваш провайдер просто не може бачити вашу статистику трафіку, тобто чи багато ви користуєтеся Інтернетом і чи підходять вам дорожчі тарифи.
  • Іноді VPN економить гроші. Це не поширене явище, але іноді буває так, що один і той самий сервіс електронної комерції пропонує різні ціни для користувачів з різних країн.

Ну і звісно ж, VPN відкриває перед вами більше можливостей в мережі, адже дозволяє обійти різноманітні блокування та обмеження.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

П’ять найкращих VPN-сервісів для українців

Calypso VPN

Це відносно новий сервіс, і його можна завантажити з офіційного Google Play. Розробники позиціонують його як один із найшвидших, безпечних і повністю приватних пристроїв. Це правда. Цей VPN отримав багато позитивних відгуків від користувачів. Серед особливостей: гарантований захист персональних даних, швидка робота та вільний доступ до всіх ресурсів.

CyberGhost

Дуже популярний сервер, не безкоштовний, але користувачі можуть випробувати його безкоштовно протягом 24 годин. Крім того, якщо ви вирішите відмовитися від програми через 45 днів, розробник поверне вам гроші. Досить щедра пропозиція, якою багато хто користується. Загалом, цей VPN досить хороший, що дозволяє підключати 7 пристроїв одночасно без реєстрації даних користувача.

Psiphon

Це канадський сервіс, який автоматично вибирає вам країну при підключенні. Також її можна вибрати самостійно, в переліку близько 30 варіантів. Сервіс гарно приховує трафік користувача і його дані. Але в безкоштовній версії не надто хороша швидкість (до 2 Мбіт/c.)

TurboVPN

Цей сервіс має вбудований браузер, та працює з необмеженим трафіком. Він доступний на всіх платформах. Серед мінусів: багато реклами та неможливість вибрати регіон. Але для безкоштовних сервісів — це нормальне явище.

Tomato VPN

Дуже простий у користуванні та ефективний VPN, який шифрує ваші дані, переводить загальнодоступну WI-FI мережу в приватну, обходить географічні блокування тощо. Серед мінусів — в безкоштовній версії ви можете вибрати лише країну Франція. Серед плюсів — це дуже швидкий сервіс.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.