Чи правда, що Galaxy Watch 5 кращі за Apple Watch 7

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Літо – це період, коли у виробників електроніки затишшя. Ніхто не ризикує викочувати новинки, поки користувачі відпочивають: інтерес підігрівають лише інсайдери, що час від часу вкидають подробиці про гаджети. І лише Samsung – одна з небагатьох компаній, яка традиційно в серпні викочує оновлення складаних смартфонів і смарт-годинників. Так що, в Apple вже знають, що головним конкурентом знову стануть Galaxy Watch 5. Схоже, компанії з Купертіно доведеться сильно постаратися Apple Watch Series 8 , бо новинка від Samsung – просто топ. А сьогодні розберемося, чим нові Galaxy Watch 5 крутішеApple Watch 7. Буде цікаво!

Безумовно, порівнювати один годинник з іншим — трохи дивно, адже Apple Watch працює тільки в парі з iPhone, а Galaxy Watch — із Samsung. Так, можна «схрестити» один смарт-годинник з іншою платформою, але ви будете обмежені у функціях. Втім, розбір явно стане в нагоді, адже багато хто думає, що у Apple Watch немає конкурентів.

Дисплей розумного годинника

Samsung Galaxy Watch 5 зберегли свою круглу форму – традиційний форм-фактор будь-якого годинника в принципі. Всередині яскравий та чіткий Super AMOLED екран. Але не можна сказати, що така форма краща, просто ми звикли, що годинник повинен бути таким. Керувати їм досить просто, але дуже незвично через те.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Деякі жести реально зручніше прямокутних Apple Watch, ніж на круглому екрані. Крім того, новий годинник Samsung втратив фішку – безеля, що обертається, який був у торішній версії. Він був зручний для навігації по меню та взаємодії з додатками. З бонусів: екран яскравий та чіткий, завдяки чому зображення позбавлені зернистості.

На цьому тлі Apple Watch здається більш практичним варіантом: Digital Crown існує для того, щоб не торкатися брудними руками екрану. Прямокутний дизайн вселяє почуття, що у гаджета більше корисного простору на дисплеї, а на дрібні значки зручно натискати навіть маючи великі пальці. Екран не ідеальний, зате можна із зручністю дивитися YouTube!

WatchOS проти Wear OS

Samsung перевела свій смарт-годинник на Wear OS від Google, зробивши її схожою на інтерфейс оболонки від смартфонів. Візуально дуже схоже, але сама система ще досить сира: у ній багато свайпів, незвичні рішення в інтерфейсі та й взагалі здається, ніби Galaxy Watch — гаджет із зовсім іншої екосистеми, на відміну від watchOS, з якою iPhone та смарт-годинник — це єдине ціле.

З плюсів: у годинника Samsung є та новизна і свіжість в управлінні пристроєм, якої так не вистачає власникам Apple Watch з року в рік. Загалом обидві системи дуже цікаві, але watchOS — більш упорядкована на відміну від Wear OS.

Батарея Apple Watch

Ось ми й підійшли до найцікавішого. Акумулятор Apple Watch найслабше місце смарт-годинник. Розробники стверджують, що за активного використання їх вистачить на 18 годин. Так, їх можна зарядити до 80% за 45 хвилин, але це зручно?

Чи то справа Galaxy Watch: торішня версія працювала 40 годин без підзарядки, а нові Galaxy Watch отримали збільшений акумулятор на 15%. Говорячи про смарт-годинник, це не дає вагомої переваги та й на тестах годинник Samsung не завжди дотягував до 40 годин. Незважаючи на це, Galaxy Watch працюють довше Apple Watch.

Фішки Galaxy Watch 5

Якщо ви думали, що на цьому наше порівняння скотиться на користь Apple Watch, то дуже помилялися. У Galaxy Watch 5 є явні переваги, якщо йдеться про датчики для контролю самопочуття, а також деякі технічні рішення. Наприклад, ось.

  • Датчик BioActive – вимірює не тільки пульс та рівень кисню в крові, але й дає найбільш точну інформацію про ваше самопочуття під час тренування. Вони настільки точні та розумні, що можуть нагадувати вам про те, скільки води і ви втратили та як відновити баланс.
  • Galaxy Watch 5 мають датчик температури якого немає у Apple Watch. Він вимірює температуру тіла окремо від навколишнього середовища, так що дані не будуть точними, але це краще, ніж взагалі нічого.
  • У Apple Watch використовується скло Ion-X, яке простіше подряпати, ніж розбити. У Galaxy Watch 5 – сапфірове, яке не дряпається і розбити його складніше.
  • Ремінців для Galaxy Watch менше, ніж для Apple Watch, зате оригінальні коштують дешевше.
  • Смарт-годинник Samsung отримав традиційно гарний мікрофон для відповідей на дзвінки.

Нові Galaxy Watch 40 мм як і раніше дешевше Apple Watch – від 279 доларів (близько 17 тисяч рублів) за версію без LTE, тоді як Apple Watch 7 досі коштують понад 400 доларів (близько 26 тисяч рублів).

І знаєте, що? На мій погляд, Galaxy Watch — найкращий варіант на тлі Apple Watch. Samsung не боїться експериментувати, а найголовніше — покращувати свій годинник. Так, Wear OS не ідеальна, зате є безліч фішок для контролю за здоров’ям. Втім, навіть якщо Apple Watch все одно практичніше за рахунок форм-фактора та ОС, то Samsung зробила чудову спробу, випустивши цей годинник.

Як вам новинка від Samsung? Хороша спроба чи провал на тлі Apple Watch? Діліться думками у коментарях – буде цікаво прочитати!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.