Ось чому ваш смартфон починає повільно працювати

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Зрозуміло, що всі смартфони сповільнюються з часом, але час має свою ціну. Але це не означає, що ви нічого не можете з цим зробити. Простіше кажучи, чим більше оперативної пам’яті ви використовуєте, тим гірша продуктивність вашого телефону. Починає довго думати, кидає трубку, не реагує на стрес і багато іншого. Оперативна пам’ять зайнята відкритими програмами, і якщо їх закрити, ситуація значно покращується, але не завжди. Є дві важливі причини, чому телефони не працюють так, як раніше.

По-перше, у фоновому режимі працює безліч програм. Друге – велика кількість вірусів і шкідливих програм.

Щодо другого моменту – вірусу – навіть сказано небагато. Тут все просто. Завантажив програму для перевірки смартфона на шкідливі програми, почав сканування та перегляд результатів. Якщо немає вірусів – чудово. Якщо є – видаліть і насолоджуйтеся роботою.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Фоновий режим роботи програми все ускладнює. Правда полягає в тому, що багато програм продовжують працювати у фоновому режимі навіть після закриття вручну. Наприклад, це стосується сканерів здоров’я, крокомірів або системних програм. Щоб переглядати програми, що працюють у фоновому режимі, і вимикати їх, потрібні дозволи розробника. Для цього зайдіть в налаштування, виберіть розділ «Про телефон», знайдіть номер збірки і натисніть на нього від 5 до 8 разів. Після цього ви отримаєте права розробника, а в налаштуваннях з’явиться розділ «Для розробників». Далі потрібно знайти пункт «Робочі послуги». Це будуть усі програми, що працюють у фоновому режимі.

У розділі, що відкриється, перелічено запущені програми разом із інформацією про те, скільки пам’яті вони займають і скільки пам’яті залишилося. З цієї інформації ви зможете визначити найкращий спосіб закриття та чи є причина. Деякі програми мають системні значки або мітки Android. Їх краще не переміщати, оскільки вони відповідають за важливі процеси в телефоні. Натомість, вимикаючи їх, ви погіршуєте ситуацію, а не покращуєте її. Тому поводитися з ним слід дуже обережно.

Як бачите, повільну роботу смартфона іноді можна швидко виправити кількома діями. Не потрібно відразу думати про покупку нового смартфона або ремонт старого.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.